A pattanások kialakulásának okai, és kezelésük

2015 nov 30. | Életmód

Pattanásos bőrrel rengeteg ember küzd, nem csak kamasz, de még felnőttkorban is. A pattanás kialakulásának hátterében számtalan ok állhat, ám maga a probléma összetett, így valódi mivoltát kizárólag alapos vizsgálattal deríthetjük ki.

Érdemes a legrelevánsabb tényezőkkel kezdeni a keresést, így tehát felmérni a saját életkörülményeinket, stressz szintünket, és megnézni, hogy milyen lelki eredetű problémák válthatják ki a bőrelváltozást. A pattanás akkor alakul ki, ha fokozott a faggyútermelés, és a faggyúmirigyek felső nyílása eltömődik, majd ezt követően begyullad. Leggyakrabban a szőrtüszőkkel borított testfelületen alakulnak ki, így főként az arcon, vállon, mellkason és háton.

A pattanás kialakulásához vezető leggyakoribb okok a következők:

  • Stressz.
  • Emésztési rendellenességek.
  • Ásványi anyag-, nyomelem hiány.
  • Elsavasodás.
  • Helytelen táplálkozás.
  • Keringési zavarok.
  • Hormonális problémák – lehetnek örökölt, vagy kialakult problémák.

A pattanás ellen számtalan kezelés létezik, némelyik hatékony, de akad olyan is, mely kevésbé. Sokban függ az adott ember problémájának összetételétől, hiszen máshogy kezelendő a helytelen táplálkozás, mint mondjuk a hormonális probléma, így a pattanás ellen szolgáló kezelések is változóak és sokrétűek. Az esetek többségében, a megfelelő kezelés megkezdését megelőzően, szükséges egy alapos, minden szegmensre kitérő kivizsgálás.

A pattanások kialakulása gyakran vezet önbizalomvesztéshez és szorongáshoz, ezért kezelésük megkezdése is sürgetővé válik. Magyar orvosok és mérnökök kifejlesztettek egy technológiát, mellyel kiváló eredményeket értek el a pattanás ellen folytatott küzdelemben. Az esetek 75%-ban képesek hatásos és tartós eredményt elérni.

A Medmis Intézet segítségével Ön is felveheti a kesztyűt a pattanás ellen! Látogasson el az intézet honlapjára, a www.medmis.hu-ra, és tájékozódjon a részletekről. Kérdés esetén vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a 06-30/200-4596-os számon, vagy e-mailben, a medmis@gmail.com címen.