Szigetelés – a teraszoknál is fontos!

2015 okt 28. | Technológia

A teraszok kialakításával kapcsolatban több szigetelési kérdés merülhet fel. A nyitott területen elhelyezkedő teraszok ki vannak téve a hőmérséklet és az időjárás folyamatos változásának, így elhanyagolhatatlan ezek kiváló tervezése, és precíz kivitelezése, szigetelése, hiszen a rossz kialakítás miatt beázhat otthonunk. Nézzünk pár példát:

  • Amennyiben magasabban van a terasz, és a vízorr sem lett helyesen felszerelve, a lefolyó víz eláztathatja a homlokfalat.
  • Ahol egy szintben lett kiépítve a terasz a kerttel, és elmaradt a közöttük lévő csatlakozási szigetelés, úgy közvetlenül találkozik a burkolat a földdel, és ez gondot jelenthet.
  • Vannak házak, ahol a terasz alatt más célt szolgáló helyiség található. A vizesedés, a felfagyott burkolat miatt ezeken a részeken nagy valószínűséggel beázási jeleket láthatunk, vagy akár komolyabb beázást is tapasztalhatunk.
  • Közrejátszhat a terasz nem megfelelő lejtése is. Ha az épület felé lejt az erkély vagy a terasz, a csapadék is ebbe az irányba fog elfolyni, így veszélyeztetve a falak szárazságát és biztonságát.
  • Sehol nem okoz kellemes meglepetést, ha salétromosodás kezdődik. Ez tönkretehet minden korábbi tevékenységet, így kárba veszhet a festési, csempézési, és még a lambériázási munkálat is.

Ilyen esetek elkerülése végett megoldást nyújthat a lejtési irányok ellenőrzése, helyes kialakítása, valamint a megfelelő szigetelés is.

Minőségi szigetelésért forduljon a Bona-Si Épületszigetelő Bt. munkatársaihoz. Rövid határidőn belül végzünk időtálló, hatékony munkát, a teraszok szigetelése mellett pedig foglalkozunk utólagos pinceszigetelés, homlokzati hőszigetelés, acéllemezes vízszigetelés kivitelezésével, és más felújítási eljárásokkal is. A www.bonasi.hu weboldalon részletesen írunk tevékenységi köreinkről és szolgáltatásainkról is, hiszen számunka a legfontosabb az, hogy megrendelőink teljes körűen legyenek tájékoztatva, és elégedetten szembesüljenek a kért munkálatok végeredményével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-70/520-6663-as telefonszámon, vagy az info@bonasi.hu e-mail címen!