Milyen téli gumit válasszunk?

2015 szept 30. | Férfiaknak

Mivel a nyárnak vége van, és lassan az őszi meleget is felváltja a hideg, itt az ideje, hogy ne csak saját magunkat, de az autónkat is felkészítsük a télre. Mindig cseréljünk le a nyári abroncsokat téli gumikra még a fagy beállta előtt, hogy biztonságosan vezethessünk az utakon télen is. Akinek a garázsában már várakozik egy garnitúra téli abroncs, az lassan lecserélheti a nyárit, akinek azonban nincsen, annak ideje beszerezni.

Mindig az évszaknak és az időjárás körülményeinek megfelelő abroncsok legyenek az autónkon a biztonságos közlekedés érdekében! A téli gumi nyárira való lecserélését sokan halogatják, talán olyan is akad, aki meg sem teszi, mondván, nyáron nem csúszik annyira az út, azt azonban mindenkinek be kell látnia, hogy mekkora kockázattal jár, ha nem szereljük fel az évszaknak megfelelő abroncsokat a téli hónapokra. Ha fagyos, hideg időben vezetünk nyári gumival, az életveszélyes lehet. A téli gumi képes megtapadni ott, ahol a nyári megcsúszik, és jobban el tudja vezetni a vizet. A nyári gumitól eltér a profilmélysége, az anyagösszetétele és a mintázata is, hogy sikerüljön helyt állni a legszélsőségesebb időjárási viszontagságok közepette is.

Ha téli gumit választunk, több szempontot is nagyon fontos figyelembe vennünk. Olyan téli gumit válasszunk, ami száraz és vizes úton egyaránt bírja a strapát, csakúgy, mint jéggel vagy hóval borított utakon, ezen kívül figyeljünk a fogyasztásra, a kopásra és a zajosságra is.

Számos felmérésen tesztelték különböző márkák téli gumiabroncsait minden fontos szempontot figyelembe véve. A méltán híres Michelin, Dunlop és Hankook márkák termékei előkelő helyeken végeztek a tesztek során. Ha szeretne télen is biztonságosan vezetni, ha esik, ha fúj, válasszon megbízható minőségű téli gumit! Óvja meg szeretteit, autóját, önmagát, készüljön a téli autózásra tudatosan, megfontoltan!

Az Argo Abroncs kis- és nagykereskedésben megbízható világmárkák téli gumiabroncsait szerezheti be, mégpedig olcsón, jutányos áron! Látogasson el a www.ar-go.hu weboldalra, tekintse meg ajánlatainkat, és készüljön fel időben a télre! Kéréseivel, kérdéseivel bátran telefonáljon a +36 1 431 9407-es számra, vagy írjon üzenetet az argoabroncs@t-email.hu címre!