A kókuszolaj felhasználásának előnyei

2015 szept 30. | Gasztro

Napi étkezéseink során sok olyan alapanyagot használunk fel, és ételt fogyasztunk, amelyekről nem biztos, hogy tudjuk, mennyire pozitívak, netán ártalmasak egészségünkre, tehát sok esetben nem vagyunk tisztában a hatásukkal. Kiváló ötlet kókuszzsírt alkalmazni, mivel hihetetlenül nagymértékben segít az egészség megőrzésében.

A rendkívül egészséges kókuszzsírt, más néven kókuszolajat kétféleképpen különíthetjük el, lehet szűz és szűrt. A kókuszolajat valamilyen mértékben mindenképp szükséges feldolgozni. Szűznek nevezzük akkor, ha a teljes kókuszból történik az előállítása, nem pedig a szárított koprából, azaz kókuszhúsból. Főzéshez, sütéshez a szűrt kókuszolaj nagyszerű. A szűrt kókuszolaj nem változtatja meg az étel ízét, de intenzívebbé teszi azt.

A kókuszzsír előnyei:

  • erősíti az immunrendszert
  • rengeteg betegségre jótékony hatással van
  • segíti az emésztést
  • szépíti a bőrt és a hajat
  • minősége a külső hőmérséklettől független

A kókuszolaj nagyban hat a szervezetünk egészségére azáltal, hogy hőt termel, energiává alakítja a zsírsavakat, így gyorsítja a zsírok elégetését. Könnyen emésztjük, a rossz koleszterin szintet is csökkenti. Előszeretettel használják az anyagcserezavarral küszködő emberek, mert a kókuszzsír lebontása másképp zajlik, mint az egyéb zsíroké. Akik rendszeres kókuszolaj fogyasztókká váltak, közöttük kevés a túl sovány vagy a súlyfelesleggel küzdő ember.

A kókuszolaj olyan egyedi anyagot tartalmaz, laurinsavat, amely segíti a testünkben zajló folyamatokat, valamint többféle vitamin összetevője. A főzésen kívül már a kozmetika területén is sokan használják, ugyanis a testápolásban fontos szerepet tölthet be.

A www.dietas-termekek-webshop.hu internetes weboldalon máris megrendelheti a kókusztermékek egyik legkiválóbb fajtáját, a kókuszzsírt. Számunkra legfontosabb az egészséges életmód, így széles kínálatunkban kizárólag ilyen termékeket találhat. Folyamatosan bővítünk, és kedvező árakat biztosítunk a hozzánk ellátogató érdeklődők részére. Webshopunkban a kókuszt kedvelők a kókuszolajon kívül rendelhetnek többek között kókuszlisztet, kókuszreszeléket, kókuszkrémet. Ezen felül pedig számos más glutén-, és laktózmentes, paleo, paleolit terméket kínálunk.

Próbálja ki Ön is a kókuszolaj adta remek lehetőséget! Készítsen finom és egészséges ételeket ennek a nagyszerű terméknek a segítségével! Bármilyen kérdése merül fel, keressen bennünket az info@dietas-termekek-webshop.hu címen, vagy telefonon a 06-70-6321540 –es számon!