A téli gumi fontossága

2015 szept 1. | Férfiaknak

Egyelőre még jó időnk van, szinte tombol a nyár, és reménykedjünk benne, hogy az ősz első hónapjaiban sem kell még nagyon befűtenünk vagy előkeresni a meleg kabátokat. A szeptember és az október még jó alkalmakat adhatnak arra, hogy kirándulni menjünk családunkkal, barátainkkal.

Sajnos a szeszélyes időjárás már megtanított minket arra, hogy a kellemes, meleg idő egyik pillanatról a másikra átadhatja helyét a hidegnek, ezért az is nagyon fontos, hogy még a havas, fagyos időszak megérkezése előtt gondoskodjunk róla, hogy gépjárművünk nyári abroncsait megbízható és biztonságos téli gumikra cseréljük.

Hiába gondoljuk azt, hogy semmi probléma nem adódhat, a téli autózásnak semmilyen körülmények között nem szabad felkészületlenül nekikezdeni. Speciális kialakításának és adalékainak köszönhetően a téli gumi a 0 °C alatti hőmérsékletben is rugalmas marad, nem válik merevvé, rideggé, és különleges, a futófelületen kialakított mélyebb barázdáltsága lehetővé teszi, hogy jobban „kapaszkodjon” a havas, jeges téli utakon. A téli gumik felszerelésével autónk precízebben irányíthatóvá válik, miközben az abroncsok rövidebb fékutat biztosítanak. A téli gumik előnyös tulajdonságai szinte ártól függetlenek, így egy minőségi, felsőkategóriás nyári abroncs sem veheti fel a versenyt akár olcsó téli változatával sem. Egy akciós téli gumi garnitúra megvásárlása mindenképpen jó üzlet, hosszú távon voltaképpen spórolunk vele.

Autónk abroncsainak szezonális cseréje több szempontból is fontos és célszerű. Ha még a fagyok beállta előtt váltunk téli gumira, a nyári gumik élettartamát jelentősen megnöveljük, hiszen amíg nem használjuk őket, addig nem is tudnak elkopni, így a csere egyszerre praktikus és költséghatékony megoldás.

A téli gumi számos előnye mellett azonban a legfontosabb szempont nyilvánvalóan a biztonságos közlekedés. Családtagjainkért, utastársainkért és – nem utolsó sorban – saját magunkért is felelősséggel tartozunk, ha a volán mögé ülünk, és a nyári autógumik télire való lecserélésével jelentős mértékben csökkentjük a balesetveszélyt az utakon. Minden szempontból jobban megéri időben kicserélni az abroncsokat egy téli gumi garnitúrára, mintsem egy esetleges koccanás következtében ért károk költségét fedezni, nem beszélve a sérülések lehetőségéről.

Cseréljen időben Ön is, hogy megkönnyítse életét! Válasszon minket, és garantáltan nem fog csalódni! Vásároljon tőlünk megbízható, minőségi, olcsó téli gumit! Nézzen körül cégünk honlapján, a www.baranyagumi.hu-n, tekintse meg autógumi webáruházunk széles kínálatát, és kérdéseivel, kéréseivel bátran forduljon hozzánk a +3672/239-404-es és a +3672/239-565-ös telefonszámokon, illetve a baranyagumiszerviz@t-online.hu e-mail címen!