Horgászat a Balatonnál – feederbottal

2015 júl 31. | Sport

A magyar horgászok életében nagy tekintélye van a fenekező horgászatnak. Ennek a kultúrának igen nagy a hatékonysága, ezért is vált ismertté, igazán sikeressé pedig a feeder botok használata tette.

Na de milyen is az a feeder horgászbot?

Az Angliából származó feeder módszerrel a parttól meglehetősen távolabb élő halakra lehet eredményesen kihalászni. Ezt egy különleges végszerelék létrehozásával sikerült megoldaniuk az ezen dolgozóknak, vagyis is a végszereléket egy etetőkosárral kombinálták, aminek a hatása az, hogy a benne elhelyezett kevés etetőanyag máris csalogatóanyagként funkcionál.

Ehhez hasonlóan működik a fenekező horgászat is, ám a feeder-t illetően finomított technikáról beszélünk.

Hogyan válasszunk feeder horgászbotot?

Ahhoz, hogy az áttetsző vízben, a nehezen megfogható halakat is el lehessen kapni, rendkívül rugalmas és erős horgászbot szükséges. A feeder horgászbot kiváló minősége mellett nagyon fontos, hogy a célnak megfelelő legyen a kapásjelző is, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy jelzésénél a víz mozgásáról van szó, vagy ténylegesen a hal húzza-e a botot.

A feeder horgászbot kiválasztásánál érdemes gondolni arra, hogy kényelmesen tudjuk majd szállítani azokat. Ennek érdekében tanácsos a szállítási hosszal és a sérülékenység esélyével is tisztában lennünk, és a lehető legmegbízhatóbb horgászbot mellett döntenünk, majd ha már minden megvan, leutaznunk a Balatonhoz, ugyanis a feeder technikához az egyik legideálisabb terep a Balaton.

Vásároljon nálunk minőségi horgászfelszerelést!

A www.horgaszklub.eu weboldalon válogathat a horgászáshoz nélkülözhetetlen eszközök széles kínálatából.

Számos fontos tényező közül számunkra semmiképp nem elhanyagolható. . . :

–          a minőségi termékek biztosítása.

–          az igényeknek megfelelő kiszolgálás.

–          a részletes információk naprakész nyújtása.

–          a horgászathoz kapcsolódó eseményekről szóló tájékoztatás.

Kéréseivel és kérdéseivel keressen minket! Írjon üzenetet nekünk a marosmix@marosmix.hu email-címen keresztül, és ne felejtse el meglátogatni weboldalunkat sem, mely a www.horgaszklub.eu címen érhető el!