Hogyan készül a piercing?

2015 máj 4. | Nőknek

A különböző testékszerek viselése már szerves részét képezi napjaink divatjának. Idősebbek, fiatalabbak anélkül viselhetnek piercinget, hogy bárki is megnézné őket az utcán. A piercing már nem csak a különböző szubkultúrák jellegzetes kiegészítője, hanem a megfelelő helyen viselve ízléses testékszer lehet, mely része az emberek önkifejezésének.

Habár a piercing nem olyan végleges eredményt produkál, mint a tetoválás, mégis a testen történő változtatással jár, így a piercing belövetésének is felelősségteljes döntésnek kell lennie. Így például 16 éven aluliaknak nem ajánlott, de egészségügyi okokból kismamáknak sem, illetve nagyon időseknek vagy valamilyen komolyabb betegséggel küzdőknek, hiszen mégis egy idegen fémtest kerül a testünk valamely pontjára.

Ha megszületett a nagy döntés, és megtaláltuk a megfelelő szakembert, aki elvégzi a beavatkozást, el kell dönteni, hogy hová kerüljön a testékszer és milyen legyen. A piercing helyét meghatározhatja, hogy viselője milyen jellegű munkahelyen dolgozik, és milyen munkát végez. Egyes helyeken tilos testékszer viselése, legalábbis látható helyen, de az is meghatározó lehet, hogy mennyire zavarja az illetőt mindennapi rutin elvégzésében a testékszer.

Az ékszer kiválasztásánál figyelembe kell venni a piercing alapanyagát, méretét és formáját, és azt is, nincs-e fémallergiája az illetőnek. Fémallergia esetén nem kell lemondani a testékszer viseléséről, hiszen készítenek műanyagból és antiallergén anyagokból is testékszereket. Az első belövést követően a legegyszerűbb piercinget szokták ajánlani átmeneti darabnak, mert így egyszerűbb és gyorsabb a gyógyulási folyamat.

A szúrás során minden esetben steril gumikesztyűt köteles viselni a szakember, valamint az eszközeit is minden alkalommal alaposan fertőtleníteni kell, a szúráshoz használt tűnek pedig mindig vadonatújnak kell lennie. Így már biztosan elkerülhetők a fertőzések és gyulladások a szúrás folyamata során. Azonban nem csak szakemberen múlik, hogy minden rendben megy-e, nekünk is be kell tartani bizonyos előírásokat ahhoz, hogy a piercing helye minél előbb begyógyuljon.

Érdemes a szúrásra nem üres gyomorral érkezni, ugyanis sokan annyira izgulnak, hogy rosszul lesznek, de ezt könnyebb elkerülni, ha nem esik le olyan könnyen a vércukorszint és a vérnyomás. A gyógyulás során kerülni kell a napfényt, szoláriumot és az áztatást. Amint a seb begyógyul, büszkén viselhető a testékszer.

Látogasson el www.tattoosilver.hu weboldalunkra, és tekintse meg szolgáltatásainkat, árainkat, illetve tanácsainkat! Válasszon Ön is egyéniségéhez illő piercinget, és kérje győri tetováló szalonunk szakembereinek segítségét!