A homlokzati hőszigetelés előnyeiről

2015 máj 4. | Férfiaknak

A megfelelően szigetelt épület jelentőségét egyre többen ismerik fel napjainkban, és tesznek azért, hogy az adott épület minél precízebben le legyen szigetelve ott, ahol csak lehet. Ez azért is fontos, mert egy ház hő vesztesége a falakon keresztül távozik, így hiába van Önnek drágán szigetelt ablaka, ha a falak szigetelése nem kielégítő vagy hiányos, akkor továbbra is sok fölösleges energiát pazarol, főleg a téli, fűtési szezonban és továbbra is az “udvart fűti”.

A falak és az ablakok jelentik a legnagyobb rizikófaktort, ha egy ház  hő veszteségét akarjuk feltérképezni. A rosszul szigetelt falakon keresztül akár egy ház energiájának a 40%-a is kiszökhet, fölöslegesen terhelve ezzel a tulajdonosok pénztárcáját, és a környezetet is.

A megoldás azonban egyszerű, és könnyen kivitelezhető, melynek segítségével újra visszaállíthatjuk a házunk energia felhasználásának egyensúlyát. A homlokzati hőszigetelés segítségével hatékonyan spórolhat az energiafelhasználáson, mindezt pedig egyszeri, hosszú távú befektetéssel elérheti. A minőségi homlokzati hőszigetelés új építésű és régebbi házaknál egyaránt ajánlott, persze értelemszerűen az újabb épületeknél gyorsabb a megtérülési idő. Minél rosszabb a fal előző szigetelésének az állapota, annál nagyobb lesz a megtérülés, ez általában hat, nyolc évet jelent.

A homlokzati hőszigeteléssel egyéb előnyökhöz is juthatunk, nem csupán pénzt tudunk megtakarítani a jövőben. A megfelelően kivitelezett homlokzati hőszigetelés nemcsak a hő és az energia kiszökését akadályozza meg, de a káros anyag kibocsátását is csökkenti a háznak, valamint az így megtakarított energia felhasználható a hőmérséklet ingadozás kiegyenlítésére. A tökéletes szigetelésnek köszönhetően a falak nedvesedése is kivédhető, mely tovább roncsolja a falak állapotát, az egészségre káros penészesedést is okozva ezzel.

Végül, mindezeken túl a homlokzati hőszigetelés ezeknek köszönhetően emeli is az ingatlan értékét, így mindenképpen érdemes befektetni rá.

A www.bonasi.hu honlapon minden, a homlokzati hőszigeteléssel kapcsolatos információt megtalál, a 06705206663-mas telefonszámon pedig közvetlenül is elérhet minket!