A fenekező horgászat

2015 máj 4. | Férfiaknak

Mindenkinek kell egy olyan hobby, amelynek gyakorlása közben önmaga lehet, kiengedheti a fáradt gőzt, elfeledkezhet a munkahelyi, otthoni gondokról. Ha már rátalált a megfelelő hobbira tudni fogja, hogy így van, mert ilyenkor az ember teljesen képes átadni magát annak, amit csinál, a külvilág megszűnik létezni, csak az a tevékenység van, amivel éppen foglalatoskodunk.

A horgászat is lehet egy ilyen hobbi. Az elsősorban sportként számon tartott tevékenység régen az élelemszerzést, és a túlélést szolgálta, de ma már inkább csak hobbiként funkcionál, aminek apropóján versenyeket is rendeznek. Azonban a horgászat sokak számára egyet jelent a békével, hiszen egy olyan nyugodalmas időtöltésről van szó, ahol a csendé a főszerep.

Sokan egyedül járnak horgászni, hogy átadhassák magukat teljesen ennek a békének. A horgászat nyaraláskor, vagy csak hétvégi időtöltésnek, sportnak is kiváló, de csak akkor élvezhető maradéktalanul, ha megfelelő felszerelésekkel indulunk útnak.

A horgászat egyik fajtája a fenekező horgászat. Ezzel a módszerrel azokat a halakat lehet kifogni melyek az aljzaton, mélyen a fenéken, az iszapban bújnak meg, és keresnek táplálékot. A fenekezés során egy ólomnehezék segítségével juttatható a csali, és a horog a megfelelő mélységig. Az ólomnehezék milyensége függ a mélységtől és attól is, hogy álló vagy folyóvízben akarjuk-e használni. A fenekező horgászat mégis állóvizekben ideális módszer, hiszen az ólommal akármeddig eljuttatható a csali, viszont ügyelni kell rá, hogy túl sok kő, uszadékfa, törmelék stb. esetén könnyen elakad. A fenekező horgászatban tapasztaltak már tudják, hová érdemes kivetni a szereléket, milyen sebességgel és milyen felszerelésre van szükségük mindehhez.

A www.horgaszklub.eu weboldalra kattintva horgász webshopunkban minden szükséges eszközt, és kiegészítőt megtalál, amire szüksége lehet nemcsak a fenekező horgászathoz, de a horgászat, pecázás egyéb típusaihoz is. Keressen minket bizalommal a 06305894106-os telefonszámon és örömmel segítünk a választásban, vagy válaszolunk felmerülő kérdéseire!