Reformkonyha finoman!

2015 ápr 30. | Nőknek

Manapság az egészséges életmód nemcsak azért olyan fontos, hogy elmondhassuk, mi odafigyelünk arra, mit eszünk. A kiegyensúlyozott táplálkozás ma már csak az egyik eleme az egészséges életmódnak. A mesterséges élelmiszerek korában már abban sem lehetünk biztosak, hogy valóban azt esszük- e, ami a csomagoláson fel van tüntetve, a gyümölcsök, zöldségek sem tartalmaznak annyi tápanyagot és vitamint, mint nagyanyáink korában. A környezeti ártalmak, mesterséges adalékanyagok, sok emberből allergiás reakciót, élelmiszer érzékenységet váltanak ki, egyre több a laktózérzékeny, gluténérzékeny fogyasztó.

Épp ezért fordulnak egyre többen a divatos diéták felé, vagy döntenek úgy, hogy teljes életmódváltást hajtanak végre.
A döntés kihat az egész napi rutinra, attól kezdve máshonnan szerezzük be az alapanyagokat, több odafigyelést szánunk az étrend felépítésére, és összeállítására. A váltás kezdetben furcsa lehet, hiszen új ízekkel, új adagokkal, új hozzávalókkal kell megismerkedni és megbarátkozni, de a nyitottság minden esetben átlendít a kezdeti nehézségeken.

Az étrend megreformálása az egészséges alapanyagok felhasználásánál kezdődik. Egyre népszerűbbek a fehér lisztet elhagyó receptek. A búzán kívül még rengeteg olyan növényi liszt van, mely sokkal táplálóbb és pozitívabb hatással van a szervezetre, mint a finomított fehér liszt.

A szezámmagliszt is ezek közé az alternatívák közé tartozik. A szezámmagliszt kedvező irányba befolyásolja a szervezet vércukorszintjét és képes a kalóriákat is kordában tartani. Ideális választás a húst elhagyó fogyasztóknak,  mert magas fehérjetartalmával megfelelően pótolhatjuk vele a húsban található fehérjéket. Magas rosttartalma gondoskodik arról, hogy sokáig eltelítse a gyomrot, és az éhségérzet ne jelentkezzen pár órán belül. Alkalmas pékáruk készítéséhez, de sűrítéshez is.

A másik, egyre népszerűbb lisztfajta a mandulaliszt, amely a sajtolásnak köszönhetően nemcsak sütéshez kiváló, de alacsony a kalória-és szénhidrát tartalma, ugyanakkor magas az ásványi anyag tartalma, ezen kívül rostokat, vitaminokat is tartalmaz. Szinte mindenféle konyhai eljáráshoz bátran felhasználható, és gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

A kókuszliszt a hidegen sajtolási eljárásnak köszönhetően hasonló előnyös tulajdonságokat képes felmutatni, mint az előző két lisztfajta. Szinte mindenhez bátran hozzáadható, süthetünk, főzhetünk, sűríthetünk a segítségével, és még az íze is kellemes.

Szeretné egy helyen beszerezni az egészséges életmódhoz szükséges alapanyagokat? A www.dietas-termekek-webshop.hu oldalon ezt könnyedén megteheti. Amennyiben segítségre lenne szüksége a tájékozódáshoz, keressen fel minket a 76-506-618-cas telefonszámon!