Amit az abroncsok ellenőrzéséről tudni érdemes

2015 márc 31. | Férfiaknak

 

Napjainkban már rengeteg ember rendelkezik gépkocsival, akár többel is. Egyre többen döntenek úgy, hogy nem csak jogosítványt szeretnének, de saját autót is. Egy autó tulajdonosának lenni azonban nem csupán kényelmet, gyorsaságot és előnyöket jelent a tömegközlekedéssel szemben, hanem nagy felelősséget is.

 

Amikor autóba ülünk, felelősséggel tartozunk saját utasaink, a többi autós és a járókelők testi épségéért és életéért is. Ezért minden autós köteles hatékonyan elsajátítani az autóvezetés és elsősegély nyújtás szabályait, megtanulni lelkiismeretesen a KRESZ-t, és gondoskodni a saját autójáról.

 

Az autó állapotának kifogástalan volta éppolyan fontos, mint az, hogy egy autós biztonságosan tudjon vezetni. Hiába a biztos tudás, ha a jármű, amit vezet, nem funkcionál megfelelően. A motor karbantartása mellett a gumiabroncsok rendszeres ellenőrzése és cseréje is nagyon fontos szempont.

 

Alapvető követelmény a téli gumi és a nyári gumi megfelelő időben történő cseréje, de egyéb tényezők is közrejátszanak egy gumiabroncs biztonságossá és megbízhatóvá nyilvánításában.

 

A gumiabroncs egy bizonyos idő után elkopik, és már nem jelent az utakon elég jó alapot a megbízható közlekedésre. Ez az időtartam általában kb. öt év, ezután már új abroncsokra van szükség. Ajánlott rendszeresen ellenőrizni a futófelület állapotát. A barázdák és a mintázat ne legyen túlságosan kopott, illetve ne legyenek sérülések az abroncson. A kopott gumi nem rendelkezik biztonságos tapadási felülettel, ez pedig azt eredményezheti, hogy a sofőr elveszíti a jármű felett az uralmat. A keréknyomást kéthetente ajánlott ellenőrizni, mert, ha túl alacsony, a gumi hamar elkopik.

 

Minőségi gumiabroncsokkal hosszabb ideig autózhat biztonságosan, és ha megfelelően használja őket, nem kell tartania az idő előtti elhasználódástól. Téli gumik és nyári gumik széles választéka várja az autósokat weboldalunkon, a www.ar-go.hu weboldalon! Nálunk gumiszerviz, tanácsadás és képzett szakemberek segítik a biztonságos autózást. Forduljon hozzánk bizalommal, és tegye fel kérdéseit az argoabroncs@t-email.hu e-mail címen, illetve a +36 (1) 431-94-07-es vagy a +36 (30) 944-58-49-es telefonszámon!