A teázás szertartása

2015 márc 31. | Gasztro

A teázás ősi szertartása Kína kultúrájában gyökerezik. Már a VIII. századtól használják a leforrázott tealevelek főzetét frissítő italként, innen indult hódító útjára a híres  frissítő ital, mely lassanként az egész világ mindennapi energetizáló vagy éppen kikapcsolódást nyújtó itala lett. A teázást külön szertartássá a XV. századtól kezdve a japán kultúra emelte. A teázás több egyszerű folyadékfogyasztásnál, a mindennapok része, de többet jelent egy pohár üdítő vagy egy doboz kóla felhörpintésénél.

Nem véletlen, hogy szerte a világon különféle hagyományai, tradíciói alakultak ki a teaivásnak, így a teázás kellékei is számos variációban bukkannak fel. A legtöbb helyen reggeli italként fogyasztják a teát, hiszen például a zöld tea híres élénkítő hatásáról és az egészségre gyakorolt csodálatos hatásáról, valamint jelentős antioxidáns tartalmáról. Angolszász területeken a tea fogyasztása a késő délutáni órákra tevődött át, amikor aprósütemény mellé, uzsonnaként fogyasztják. A régi időkben nem csak a társalgás nélkülözhetetlen kelléke volt, de mindenféle krízishelyzetben gyógyírül is szolgált a felzaklatott idegeknek.

Míg Angliában a teát és annak fogyasztását szinte vallásos áhítat övezi, külön csak rájuk jellemző ízesítéssel, addig például Amerikában a kávé tölti be a tea helyét. Teát természetesen itt is fogyasztanak, általában sok cukorral és citrommal, de főleg jeges ital formájában, hűsítőként kerül az asztalra és a poharakba.

A legtöbb helyen azonban a teázás mégiscsak egyet jelent egy jó beszélgetéssel, egy hosszú munkanap után egy kedves ismerős társaságában. Egyet jelent egy barátságos, meleg takaró alatt történő olvasással, egy jó könyvvel, míg odakint tombol a hideg. Teázunk, amikor fáradtak vagyunk, teázunk, amikor felfrissülésre vágyunk, de akkor is, amikor bánatunk van, vagy éppen boldogok vagyunk és meg szeretnénk osztani valaki mással. Nem véletlen, hogy a teaházaknak olyan nagy törzsközönsége van, de az igazi tearajongók maguk is magas szinten művelik ezt a szertartást, és a teázás kellékeit saját konyhájukban is használják.

A www.mindenamibar.com weboldalunkon hasznos teázáshoz szükséges kellékeket találnak azok, akik az igazi minőséget keresik az élet minden területén! Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon  hozzánk bizalommal a 06706170280-as telefonszámon, vagy az office@mindenamibar.com e-mail címen!