A rablóhalas horgászat technikái

2014 dec 11. | Sport

A horgászat tevékenysége és ágai manapság szorosan egybefonódnak a különféle sport és hobbi időtöltésekkel, így sokan akadnak a horgászok között, akik szívesen próbálnak ki újabb és újabb technikákat, eszközöket, és egyéb lehetőségeket. A horgászat egyik speciális ága a rablóhalas horgászat, amely különféle ragadozó halakra való horgászatot foglal magába, melynek következtében a fogási technika és kellékek is jelentősen eltérnek a hagyományos és megszokott módszerektől.

A rablóhalas horgászat

A rablóhalas horgászat igazán izgalmas és élmény dús elfoglaltság, amely akár horgászstílusnak is nevezhető, és olyan népszerű halfajtákra vonatkozik, mint a csuka vagy a harcsa fajták. A rablóhalas horgászat professzionális felszerelést és technikát igényel, hogy valóban sikeres élményekkel teli legyen az időtöltés.

  • A rablóhalas horgászat technikái: Úszós, pergetős, könnyített fenekezős horgászat, valamint hazánkban is egyre szélesebb körben elterjedt megoldás a mártogatva horgászás technikája.
  • Hazánkban megengedett az élőhalas horgászat, melyhez az úszós technika kiváló megoldás (főleg sűrű növényzet esetén), valamint a fenekezős módszer is célravezető lehet.
  • A sportosabb technikák kedvelői számára a pergetés ajánlott leginkább.
  • A technika kiválasztását alapvetően befolyásoló tényezők: A vízterület akadálymentessége, mélysége meghatározza a felszerelés típusát és a horgászat módszerét, valamint a másik fontos szempont az évszak és sajátosságai.

A versenyhorgászok számára manapság alapvető stílus a rablóhalas horgászat, melynek köszönhetően számos tapasztalat és sikerélmény érhető el. Azonban a hobbi időtöltés során is érdemes kipróbálni egy-egy új lehetőséget, hiszen a különféle halfajták és módszerek segítenek fejleszteni tudásunkat és ismereteinket, valamint nem utolsó sorban remek szórakozást kínálnak.

Minőségi horgászfelszerelések széles választéka!

A horgaszklub.eu weboldal széles választékkal várja webshopjában a horgászokat, hiszen nálunk mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő klasszikus vagy modern felszereléseket a rablóhalas horgászathoz. Látogasson el a www.horgaszklub.eu weboldalunkra és válogasson kedvére minőségi horgászfelszereléseink és kellékeink között, valamint bővebb tájékoztatásért és információkért keressen minket bizalommal a 0630/ 589-4106-os telefonszámon, valamint az info@horgaszklub.eu e-mail címen!