A piercing viselés kultúrája napjainkban

2014 dec 11. | Életmód

Napjainkban a különféle divathullámok, stílusok és viseleti variációk igen széles skálán mozognak, így maximálisan megférnek egymás mellett, vagy akár ki is egészítik egymást a különféle klasszikus és szélsőséges lehetőségek, legyen szó ruhadarabokról, kiegészítőkről és egyéb megoldásokról. A sokszínű divathullámoknak és szubkultúra jellemzőknek köszönhetően számos olyan elem akad, melyre ugyan néhány évtizede még felkapta volna mindenki a fejét, esetleg megbotránkoztatta volna a nagyközönséget, azonban modern világunkban már nem számítanak ennyire megosztó divatkellékeknek.

A különféle testékszerek viselése szinte mindennapos jelenséggé vált kortól és nemtől függetlenül, azonban, mint mindennek, ennek is megvannak a maga vonatkozó szabályai és kulturális elvárásai.

A piercing viselés kulturális szabályai

Manapság sokan viselnek testékszereket, melyek akár egészen egyszerű és hétköznapi, vagy extrémebb darabok is lehetnek, azonban szinte mindenki végiggondol néhány alapvető kérdést, mielőtt belevágna a testmódosítás mára hétköznapivá vált formájába.

  • Az egyik legmegosztóbb kérdés a testékszerek viselésével kapcsolatban, hogy éves kortól ajánlott, valamint milyen a megítélése a nemek között. A különböző szalonok szívesen fogadnak minden vendéget, amennyiben betöltötte a 18. életévét, valamint ha nem, szülői engedély szükséges.
  • A testékszerek viselése a különféle munkakörökben, más-más megítéléssel szembesül, melynek köszönhetően mindenkinek saját felelőssége eldönteni, hogy az általa választott életpályába beleilleszkedik, vagy éppen akadályozza az előrehaladásban.
  • Alapvető feltétele a testékszerek viselésének, hogy mindig ügyeljünk a higiéniai feltételek betartására, kerüljük a balesetveszélyes szituációkat, valamint sajátos jellemzőinknek megfelelően válasszunk, például anti-allergén anyagokból készült piercingek.
  • A másik megosztó szempont a piercingviselés során a kismamákat érinti, amely következtében sokan ellenzik vagy az eddig meglévő ékszerüket kiveszik (például köldökpiercing), azonban manapság a számukra ideális ékszertípusok is elérhetőek, amelyek minden szempontból biztonságosak.

Válasszon minőségi testékszereket!

A piercingrendeles.hu webáruház széles választékkal várja érdeklődőit, nálunk mindenki megtalálhatja az ízlésének és az elvárásainak megfelelő piercingeket. Gazdag választékunkban megtalálhatóak az elegáns és visszafogott, valamint a modernebb és feltűnőbb darabok egyaránt. Tekintse meg piercing kínálatunkat weboldalunkon és válogasson kedvére, valamint további információkért és bővebb tájékoztatásért keressen minket a 0670/ 600 0999-es és a 0670/ 600 1011-es ügyfélszolgálati telefonszámon, illetve az info@piercingrendeles.hu e-mail címen!