Melyik halra mivel horgásszunk?

2014 aug 22. | Férfiaknak

A horgászok számára a tevékenység hobbifoglalkozás, sport, kikapcsolódás és szenvedély is egyben, melyet mindenki idejének és kedvének megfelelően művel alap vagy profi szinten. Azonban a sikeres és élmény dús horgászat alapfeltétele, hogy tisztában legyünk a halak tulajdonságaival, természetével és táplálkozási szokásaival. Mielőtt kiválasztjuk, milyen halra is szeretnénk horgászni, érdemes körültekintően belemerülni a csalik fajtáiba és lehetőségeibe és ennek megfelelően kiválasztani a legideálisabb megoldásokat.

Halak és csalik

A különböző halfajok sajátos táplálkozási szokásainak megfelelően széles piaci kínálat kínálkozik a horgászok számára, továbbá a sikert számos tényező befolyásolhatja csali választás szempontjából, mint például az élőhely, az időjárás és évszakok. Ezek alapján alapvetően két kategóriába sorolhatjuk a halfajtákat:

Békés halak számára ideális csali és etető lehetőségek:

  • Gyúrt csalik: tésztafélék, kenyérfélék, stb.
  • Növényi eredetű, szemes csali lehetőségek: magvak, termések, gabonafélék, stb.
  • Állati eredetű élő és élettelen csalik: máj, kagylófélék, húskészítmények, férgek, giliszták, stb.
  • Vegyes csalik: állati eredetű termékekből gyúrt csalik, pl.: bojli

Ragadozó halak számára ideális csalik:

  • Élő csalik: pióca, giliszta, kishalak, rovarok, stb.
  • Élettelen csalik: máj, haldarabok, egyéb húsdarabok

A két csoportba tartozó halakra való horgászat során élesen elkülönülnek a csali típusok, ezért minden esetben érdemes utánajárni, hogy a választott helyszínen milyen lehetőségeink vannak, valamint milyen helyi szokások jellemzik a horgászkörnyezetet.

Minőségi horgász csalik széles választéka!

A horgászklub.eu weboldal széles választékkal várja folyamatosan bővülő webshopjában a horgászat szerelmeseit különböző minőségi horgász csalikkal és etetőanyagokkal, melyek között mindenki megtalálja az igényeinek és a választott halfaj táplálkozási szokásainak megfelelő megoldásokat. Látogasson el a www.horgaszklub.eu weboldalunkra és válogasson kedvére minőségi horgászfelszereléseink és kellékeink között, valamint bővebb tájékoztatásért és információkért keressen minket bizalommal nyitvatartási időben, 08-16 óra között a 0630/ 589-4106-os telefonszámon, valamint az info@horgaszklub.eu e-mail címen!