A hidratálás fontossága

2014 aug 22. | Életmód

A víz életünk alapja, amely életben tart minden létformát, köztük az emberi szervezet is, melynek több mint 70%-át teszi ki, ezért elengedhetetlen, hogy megteremtsük a megfelelő egyensúlyt, és ha szükséges minden elképzelhető formában pótoljuk a hiányosságokat. Az optimális testműködés érdekében külsőleg és belsőleg egyaránt gondoskodnunk kell a szükséges hidratálásról, különben a hiány komoly egészségügyi, szervi problémákhoz vezethet, valamint bőrünk egészsége is jelentősen függ a hidratáltságtól.

A bőr hidratálása

A kozmetikai iparban kiemelt szerepet kap a hidratálás fogalma, mivel testünk legnagyobb kiterjedésű szerve a bőrünk, amely sejtjeinek elsőszámú alkotója a víz, továbbá a bőrfelszínt egy úgynevezett hidrolipid réteg borítja, amely a különböző környezeti behatások következtében kedvezőtlen módon változik.

A bőr jól hidratált állapotban selymes tapintású, rugalmas és a felszíne enyhén kémhatású, amely az ideális védekezést biztosítja a baktériumokkal szemben. Amennyiben nincs megfelelően karbantartva bőrünk és a környezeti tényezők is hatást gyakorolnak rá, kipirosodik, kiszárad és az allergiás betegségek kialakulásának is nagyobb esélye lesz. A bőr vízhiánya nem csupán az állagára hat kedvezőtlenül, de az idő előrehaladtával az öregedés jelei, a ráncosodás is erősödhet, így az idősebb korosztály számára elengedhetetlen a hidratálás.

A kellő vízfogyasztáson kívül a bőr egészséges állapotának megőrzése és fiatalon tartása érdekében a kozmetikai ipar szakértői hatékony és sokoldalú készítményeket fejlesztettek ki, melyeket nap, mint nap tökéletesítenek az innovatív technológiai eljárásoknak köszönhetően. A korszerű kozmetikai szerek biztosítják a bőr optimális vízellátását, az UV védelmet, a megfelelő kémhatás fenntartását, valamint hatékony regeneráló képességgel rendelkeznek.

Válassza a minőséget!

A Rémy Laure professzionális, minőségi hidratáló kozmetikai termékei számos összetevővel és hatóanyaggal hozzájárulnak az optimális vízellátás biztosításához, a káros hatásokkal szembeni védelemhez és a fiatal, egészséges bőr megőrzéséhez. Hidratáló termékeinkért látogasson el a www.remylaure-athome.hu weboldalra, valamint bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal a 30/948-3359-es és a 30/349-3736-os telefonszámon és kollégáink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!