Ismét a vámpírok és vérfarkasok uralják a mozivásznat

2012 nov 22. | Filmek

2012 őszén eljött az Alkonyat sorozat utolsó részének a mozis debütálása is. Nem tervezem, hogy részletesebb elemzésekbe bonyolódjak, mivel mindegyik részt csak egyszer láttam, és azokat sem önszántamból. Jó, ennyit a vicc részéről.

  A párommal Pécsett tekintettük meg a filmet, nélküle szerintem még a mozi közelébe se mentem volna és nem csak azért, mert a pécsi buszon több tíz év körüli lánycsapat sivalkodott az anyjuk társaságában. Pár furcsa beszélgetésbe hallgathattam bele. Igazából nem is kellett nagyon kagylóznom, mert szerintem egész Pécs hallotta. 

– Te, Kriszti (nem vagyok biztos a névben, csak kitaláltam a történet hihetősége érdekében) be tudja nyelni a gép az ujjunkat? – kérdezte a barátnőjét a lyukasztó gép előtt, miközben húsz ember várakozott felszállásra.

A plázában megkérdeztem Lucát, hogy ő is ilyen volt-e, néhány évvel ezelőtt. Huncut mosoly kíséretében elterelte a témát, és beálltunk a sorba az előre megváltott jegyekért.

A plázában szerintem a karácsonyi őrületnél is nagyobb forgalmat bonyolíthattak le azokban a napokban a boltok. Az éttermeknél minden helyen tizenéves lányok ültek, és diskuráltak a filmekről, könyvekről és hogy mit keresek egyedül fiú létemre a filmen. Néhányan arról sugdolóztak, lehet hogy én is a cuki vámpírokat, és az édi-bédi farkasokat akarom megcsodálni.

Hát tévednek, én egy jó cikket szerettem volna írni. De hogy a filmről is essen néhány szó: Luca, a színpad a tiéd! (A pénzt majd megfelezzük.)

 

 

„Egyik felem megkönnyebbült, míg a másik részem gyászol. Vége a sikerszérianak. Vége a romantikus perceknek. Véget ért a Twilight saga. Tegnap a párommal elmentünk a moziba és megnéztük a Breaking Dawn part 2-t. Talán mondhatom saját magamra, hogy rajongó. Elbűvölt Meyer csodavilága. A filmek folyamatosan fejlődtek. Egyre szebbek és modernebbek lettek, sőt a színészi játékban is fejlődést fedezhetünk fel. Az első rész egy kicsit satnya, nekem túl fakó, a második már egy fokkal jobb. A New Moon barna-okker színösszeállítása valami csodálatos! Aztán jött az Eclipse – Napfogyatkozás. A harmadik rész még jobban tetszett, mint az első kettő. Izgalmas, megható fordulatokkal teli. Én olvastam az összes részt könyvben is, de még így is tudtak nekem meglepetést okozni az alkotók. Végül jött a nagy finálé. A Breaking Dawn – Hajnalhasadás című kötete adaptációját a készítők ketté szedték. Persze, csak is a nagyobb bevétel miatt, de attól még nekünk is jót tettek, hiszen két rész mindig jobb, mint egy. ”