Természet gyógyász

2012 nov 1. | Életmód

Van úgy, hogy egy problémánkkal már nagyon sokszor voltunk orvosnál, mert vagy nem tudott az orvos tudomány mit mondani a bajunkra, hogy miért van és hogyan lehetne megszüntetni, vagy mert a felírt kezelés ideig óráig hat, néhány alkalom erejéig használ, aztán újra előjön a baj. Ekkor sokan alternatív kezelési módszerekhez folyamodnak, egyik ilyen a természet gyógyászat.

Természet gyógyász

„A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve.” – írja egy internetes enciklopédia.

A természet gyógyász egy olyan ember, aki segít önmagunkban megtalálni a baj, betegség forrását és önerőből meggyógyítani magunkat belülről. Már az állatok is, mikor betegek voltak, tudták, hogy hova kell menniük, mit kell csinálniuk anélkül, hogy valaki ezt megmondta volna nekik. A természet gyógyász a bennünk rejlő öngyógyító képességekre épít, ezt próbálja bennünk felkelteni különböző módszerek segítségével.

„A természetgyógyászati szemlélet alapja, hogy minden ember más, így mindenkinél más jellegű kezelés és terápia érheti el hatást. Egy jó természetgyógyásznál minden kezelés egyénre szabott, senki sem kapja ugyanazt a gyógyítást.” – mondja egy neves szakértő természet gyógyász a témát illetően.