Megújuló energiaforrások

2012 okt 6. | Technológia

A 21. századra sajnálatos módon az emberiség kezdi felélni tartalékait, energiaforrásaink, a nem megújuló energiaforrások kezdenek kifogyni, mely egy nagyon súlyos probléma. Ha azok elfogynak muszáj lesz újabbak után nézni, a legoptimálisabb megoldás pedig a megújuló energiaforrások kutatása és alkalmazásukra való áttérés.

Bár még nem elterjedt manapság, de egy kiváló megújuló energiaforrás a szél. Számos országban vannak már szélerőművek, de sokkal többre lenne szükség. Viszont ez a beruházás sokba kerül, így egyelőre még nem annyira elterjedt lehetőség.

Megújuló energiaforrások

A Föld ár-apály jelensége is egy megújuló energiaforrásunk lehet a jövőben. A víz energiáját hasznosítani, mely rendszeresen visszahúzódik, illetve megdagad, egy olyan lehetőség, melyet még kutatnak a tudósok.

A nap energiáját használjuk ki talán a leginkább manapság, napkollektorok segítségével a napból jövő hőenergiát próbáljuk használni például világításra, de léteznek már napenergiával működő mobiltelefonok is és számos helyen a házak tetején napkollektorokat látunk, melyet talán fűtésre, a víz felmelegítésére használnak az adott ház lakói. Ez is drága befektetés jelenleg, de ez már elterjedőben van.

A föld geotermikus hatását is kezdik már egyre több helyen kihasználni, azzal fűtve és melegítve a meleg vizet a lakásban. Fontos a megújuló energiaforrásokhoz folyamodni, mert egyre kevesebb kőolaj és földgáz van a bolygón.