Macska fajták

2012 okt 6. | Egyéb

A világon számos macska fajta él, és úgy is megkülönböztethetjük őket, hogy vadmacskák, illetve házi kedvencek. Most a házi kedvenc macska fajtákról lesz szó.

A macska fajták nem csak külsejükben különböznek, de egészségi szintjükben is és természetükben is. Nem minden macska való minden embernek, vannak aktívabb és kevésbé aktív fajták, vannak olyanok is, akik kevésbé vagy jobban vannak rászorulva az emberre, vagyis igénylik a közelséget vagy sem.

Az egyik legaktívabb macska fajta az egyiptomi mau. Ez a macska nagyon élénk, imád sokat játszani és futkározni, és effajta vágyát mindig ki is fejezi. Sok gondoskodást és figyelmet igényel, makacs és rettenthetetlen, ezért nem minden macskatartónak ajánlott, csak azoknak, akik sokat tudnak foglalkozni cicájukkal.

Macska fajták

Az egyik legnyugodtabb és a legtöbbet lustálkodó macska fajta a burmai, mivel ez a cica csendes, ragaszkodik a gazdájához, kiegyensúlyozott, nagyon szeretetreméltó és jó természetű. Nem gond, ha sokat van egyedül, szabadidejét úgyis alvással tölti.

A kezdő macskatartók álma a bengáli macska fajta. A bengáli macska rendkívül szeretetteljes cica, csodálatos családtag, még a tapasztalatlan gazdik számára is. Ráadásul nem túl munkaigényes, hetente egyszer kell a bundáját fésülni és kefélni.