Léböjt kúra

2012 szept 29. | Életmód

Úgy mondják, hogy az az egészséges, ha évente kétszer tartunk egy méregtelenítő hetet, vagy csak pár napot, hogy a hónapok során felgyülemlett méreg anyagoktól a szervezet megszabaduljon. Erre egy jó módszer a léböjt kúra.

Léböjt kúraA frissen facsart vagy préselt zöldség- és gyümölcslevek rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, a gyümölcslevek pedig tele vannak természetes cukrokkal. A léböjt kúra lényege a nevéből is adódóan kizárólag folyadék bevitele, mely lehet víz, tea, gyümölcs vagy zöldséglé.

A legjobb természetesen, ha mi facsarjuk, frissen, esetleg biogyümölcsökből, biozöldségekből, de a boltokban kapható levek is jók. A léböjt kúra során a bevitt folyadék csökkenti az éhségérzetet, és az agy is kap elegendő energiát ahhoz, hogy elvégezze mindennapos tevékenységét.

Viszont fontos szempont a léböjt kúra kapcsán, hogy huzamosabb ideig nem szabad folytatni. Általában 3-4 napnál tovább nem érdemes, mivel ennyi idő elég a méregtelenítés­hez. Nem szabad az izmainkat feláldozni a fogyás érdekében.

A léböjt kúra 3-4 napja elég ahhoz, hogy megtisztuljunk. Nem szabad tovább folytatni, mivel ha sokáig nem eszünk szilárd ételt, a szervezetünk a hirtelen sokkhatás miatt bepánikolhat, és elkezdhet vizet visszatartani vagy rak­tározni, mely megállítja a fogyást ás még súlygyarapodáshoz is vezethet, és egy ördögi kör veheti kezdetét.