Az anyajegy vizsgálat szükséges

2012 szept 25. | Életmód

Az anyajegy vizsgálat elsőre talán nem tűnik olyan komolynak, de az. Számos bőrbetegség és legfőképpen a melanóma kerülhető el anyajegy vizsgálaton való részvétel által, mely egy igensúlyos betegség.

Dr. Oláh Judit a következőket mondja:

Anyajegy vizsgálat„Közel 25 éve dolgozom bőrgyógyász-onkológusként, így sajnos számos esetben kellett megélnem, hogy elvesztek fiatal melanómás beteget. A rosszindulatú bőrdaganat felismerése érdekében rendszeres önvizsgálat, anyajegy vizsgálat javasolt, hogy az anyajegyek száma, alakja és színe nem változott-e az előző vizsgálat óta. Amennyiben változás észlel, kérem sürgősen forduljon bőrgyógyász szakorvoshoz. Nagyszámú, vagy szabálytalan anyajegyek estén szintén szakorvosi vizsgálatot ajánlok. Kiemelten veszélyeztetettek a fehér bőrűek, a szőke és vörös hajúak, valamit azok, akik sokat napoznak vagy szoláriumoznak, és akiknek a családjában már előfordult bőrrák. Esetükben a gyanús bőrelváltozások hiányában is szükséges a rendszerek szakorvosi ellenőrzés. „

Az anyajegy vizsgálat nem egy fájdalmas dolog, nem olyan, mintha fogorvoshoz kéne elmennünk, ezért saját magunk érdekében időnként vizsgáljuk meg magunkat, és ha elváltozást tapasztalunk, menjük el erre a gyors és egyszerű anyajegy vizsgálatra.