Csoki múzeum

2012 szept 23. | Szórakozás

Az édesszájúaknak maga a mennyország, a csokoládé fanatikusoknak „álmaik netovábbja” az Árpádföldön, a Bekecs utca 22. sz. alatt található Csokoládé Múzeum. A csoki múzeum számos programmal várja látogatóit, legyen az felnőtt vagy gyerek.

A csoki múzeum, vagyis a sokak által csokoládé palotának nevezett épület a 20. század elején épült, eredetileg nemesi vadászkúriának egy egybefüggő vadász birtok közepén. A tulajdonosa gróf Wágner volt, a csoki múzeum eredeti épülete a Wágner család tulajdonában volt.

Csoki múzeumA csoki múzeum jelenlegi tulajdonosa Farkas Elemér, aki több mint húsz éve foglalkozik csokoládéval. Amikor rátalált az épületre, éppen új telephelyet keresett a cégének. Túllátott a kopott falakon, az őserdő szerű parkon és meglátta a jövőbeni Csokoládé Múzeumot.

A csoki múzeum jelenlegi formájában 2008 óta várja nagy szeretettel a látogatókat. Itt minden a csokoládé izét és hangulatát kelti bennünk. A csoki illat már egyből az épületbe érve megcsapja az orrunkat és nem is várat magára sokat az első csoki kóstolás, ugyanis a bejárathoz közel egyből egy csoki szökőkút várja a vendégeket. Számos programot ölel fel egy-egy látogatás, például filmmúzeumi vetítést egy korabeli csokoládékészítésről szóló filmmel, de pálinkakóstolást is. Természetesen mintabolt is várja az érdeklődőket.