Csoki múzeum (2. rész)

2012 szept 23. | Szórakozás

A csoki múzeumba különböző, úgynevezett csokoládé túrákon keretében folyik a látogatás:

  • Praliné túra: A túra elején minden oda látogató kap egy pálcikára felszúrt marcipán, vagy csokoládé golyót, amit aztán a csokoládé szökőkútból bugyogó csokoládéba márt, és elfogyaszthat. A Rákóczi Lovagteremben Rákóczi festményeket nézegethet az ember és csokiba mártott aszúszemet kóstolhat. Majd századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók csokoládékóstolóval egybekötve. A Rákóczi Pincében pálinkakóstolón vehetünk részt és pálinkával, vagy Tokaji Aszúval töltött csokoládét ehetünk. Interaktív program keretében saját csokoládéjukat is elkészítik a részvevők. Filmmúzeumunkban egy csésze forrócsokoládé kíséretében bemutatjuk a csokoládé történetét egy régebben készült film segítségével és közben csokit is lehet kóstolni.
  • Fejedelmi túra: A Praliné túrán lévő programok után a Rákóczi Lovagteremben gyertyafényes esemény várja a vendégeket: teakülönlegességek, csokoládék és a ház specialitása, egy különleges sütemény valamint Rákóczi mézes pálinka.

Csoki múzeumA csoki múzeum egy olyan hely, ahová családok is ellátogathatnak, a gyermekeknek alkoholmentes csokoládékat szolgálnak fel, de párok is jól érezhetik magukat itt. A Csokoládé Múzeumba minden esetben előre be kell jelentkezni, egyéni és csoportos látogatást előre be kell jelenteni, időpontot kell egyeztetni! Általában délben, 14.30kor és 5 órakor indulnak a túrák. Csoportok minden hétköznap mehetnek, egyénileg viszont meghatározott időpontok szerepelnek a csoki múzeum honlapján, ahová előre be kell jelentkezni.