Mi okoztuk a globális klímaváltozást?

2012 aug 7. | Életmód

Klímaváltozás - (Akkor és most)

Klímaváltozás – (Akkor és most)

Az Amerikai Tudományos Akadémia, a NASA, a NOAA (Nemzeti Éghajlati Adatközpont) és még sokan mások azt mondják, hogy az emberi tevékenység – mint például a fosszilis üzemanyagok égetése és az erdőirtások – következtében az üvegházhatást okozó gázok szintje folyamatosan növekszik. Ezek a gázok jelentős klímaváltozással járnak, ideértve a globális felmelegedést, a jégsapkák és gleccserek olvadását, az intenzívebb hőhullámokat, az erősebb hurrikánokat és az egyre hosszabb aszályokat.

„A klímaváltozás azonnali és nemzetközi beavatkozást kíván a szörnyűbb következmények elkerülése végett.” (Sürgeti Amerika, az az ország, amelyik visszautasította a kiotói egyezményt – a szerk. megj.)

A Heartland Intézet, a Heritage Foundation és az Amerikai Kőolaj Geológusok Szövetsége és még sokan mások azt állítják, hogy az ember által generált üvegházhatást okozó gázok mennyisége túl kevés ahhoz, hogy jelentősen megváltoztassák földünk klímáját. Arra hivatkoznak, hogy a Földön található erdők és óceánok el tudják nyelni ezt a mennyiséget. Szerintük a XX. századi felmelegedés egy természetes folyamat, illetve a nap melegének és az óceáni áramlatok természetes ingadozásának következménye. Azt mondják, hogy a globális klímaváltozás szobatudósok és a megfélemlítés politikáján alapulnak.