Londoni hétvége (3. rész)

2012 aug 6. | Sport

A női vízilabda-válogatott is fantasztikusan szerepelt az elődöntőbe jutásért vívott harcban, nagyon szoros mérkőzésen 11:10-re tudott nyerni az orosz csapat ellen. Gyönyörűen játszottak a lányok, a védekezésben hibát aligha lehetett találni, ez teljesen összezavarta az orosz csapatot, még a bírókkal karöltve sem sikerült megfogni a Merész-lányokat. Ellenfelük a döntőbe jutásért, kedden – vagyis holnap – a spanyol együttes lesz.

A hétvége még mindig nem ért véget. Jött az este és jött Pars Krisztián is, aki magabiztosan szállította a magyar csapat negyedik aranyérmét. A szombathelyi atléta már első 79.14 méteres dobásával az élre állt, ettől kezdve pedig végig vezetett. Végül a harmadik, 80.59 méteres eredményével szerezte meg az olimpiai bajnoki címet, több mint egy méterrel megelőzve a címvédő – ezúttal második – Primoz Kozmus-t.

Pars Krisztian olimpiai aranyérmes

Pars Krisztian olimpiai aranyérmes

Pars Krisztián kiemelte a közönséget, akik fantasztikusak. Valóban meg kell említeni őket, hiszen rengetegen kint vannak Londonban, ott vannak minden magyar érdekeltségű versenyen, hangosak és hatalmas erőt adnak. A tévé képernyőjén keresztül is érződik a magyar szurkolótábor ereje, legyen az egy kézilabda vagy vízilabdameccs, torna vagy kalapácsvetés döntő, birkózó vagy úszó aréna. Fantasztikus a magyar közönség, megérdemelnének ők is egy aranyérmet.

Hasonlóan sikeres napokat kívánok a továbbiakban a magyar küldöttségnek, indulnak a kajak-kenu versenyek, játszik a férfi vízilabda és kézilabda válogatott, így mást nem is kívánhatnék.