Londoni hétvége (1. rész)

2012 aug 6. | Sport

Két arany, egy bronz, újabb rekordok, nagy küzdelmek, győzelmek és vereségek. Ez a magyar olimpiai küldöttség mérlege a hétvégére.

Szombaton érmet ugyan nem szerzett a magyar csapat, de így is okoztak meglepetéseket, így is születtek sikerek. A legnagyobb sikernek talán a 4×100-as vegyesváltó ötödik helyét könyvelhetjük el, hiszen a Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik összeállítású négyes országos csúcsot úszott, sokáig a harmadik helyen versenyzett, a dobogó nem volt igazán messze. Ráadásként Cseh Laci megúszta a 100 méteres hátúszás új magyar rekordját… Ezzel azért megmutatta, hogy van még benne, annak ellenére, hogy idén nem a legjobban jött ki a lépés.

A vízilabdás fiúk is sikeresen zárták a szombati napot, 17:6-ra gázoltak át a házigazda brit válogatotton. Ezzel a győzelemmel a Kemény-fiúk bebiztosították a továbbjutást. Hétfőn a csoport harmadik helyéért jöhet Amerika válogatottja. Reméljük a legjobbakat, hátha valóban magukhoz tértek a srácok és régi formájukat mutatva legyőzik az USA-t.

Megemlíteném még Deák Nagy Marcell futónkat, aki a 400 méteres síkfutás legnehezebb előfutamába került és ott hősiesen helyt is állt, a negyedik helyen végezett futamában és csupán öt századdal maradt így le az elődöntős szereplésről. Nem volt azonban mindenkinek ilyen sikeres a szombat. A Mocsai Lajos vezette férfi kézilabda válogatott 11 góllal kikapott Spanyolország csapatától (Spanyolország-Magyarország 33:22). Egy jó ideig tartották magukat a fiúk, majd a második félidőben elengedték az ellenfél csapatot. Rengeteg helyzet maradt ki, leromlott a védekezés, nem bírtuk a spanyolok hatalmas iramát, a beállóst szinte lehetetlen volt hatástalanítani.

Tovább…