Egyszerű találmányok – Hogyan találjunk fel?

2012 aug 6. | Szórakozás

Szeretnéd, ha lennének találmány ötleteid? Az új termékek és találmányok megálmodása szórakoztató dolog, és még egyszerű is lehet. Próbáld ki a következő technikák valamelyikét és hamarosan új ötletek listáit fogod összegyűjteni.

Egyszerű találmányok – Kezdd azzal, ami már megvan

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy valami újat találj ki az, hogy körbenézel azon találmányok között, amik már léteznek és megpróbálod jobbá, hatékonyabbá tenni. Kezdheted a közvetlen környezetedben lévő dolgokkal, például otthon. Ezek a tárgyak ráadásul még piacképesek is lehetnek. Gondolj csak arra, hány új konyhai kiegészítő, eszköz kerül eladásra évente.

Vegyük példának a kenyérpirítót. Hogyan lehetne fejleszteni, helyettesíteni, vagy szükségességét megszüntetni? Megszüntetheted a szükségességét például egy olyan sütővel, amiben van beépített kenyérpirító. Helyettesítheted például egy gofrisütő szerű szerkezettel. Fejlesztheted a gyorsaságát például egy mikrohullámú melegítővel.

Nézz körül a szobádban és válassz ki egy tárgyat. Képzeld el, milyen lenne, ha nagyobb, kisebb, gyorsabb, lassabb vagy valamilyen módon más lenne. Ahogy ezt a cikket írom, egy számológépet nézek. Szeretném, ha beszélni lehetne hozzá. Mondjuk azt mondanám: „Havi hitel törlesztés, 140.000 forint hitel, 15 év futamidő, 6.5%-os kamat,…” és kiszámolná, hogy „1219,56 forint havonta.” A mai hangfelismerő technológiával ez lehetséges is.

Gyorsan szeretnél sok találmány-ötletet? Készíts egy listát az otthon megtalálható tárgyakról. Majd egyesével haladj végig a listán, és gondold végig, mit lehetne javítani rajtuk, vagy hogyan találhatnád fel újra őket. Ha 1-2 percig semmi nem jut az eszedbe, lépj tovább a lista következő elemére.

Egyszerű találmányok – Használd azt, ami irritál

Mi irritál téged? Utálod, hogy a kutyád folyamatosan kiborítja a vizét és kajáját a konyhában? A bosszúságra okot adó és irritáló dolgok nem csak problémák, de ugyanakkor kitűnő lehetőségek is egy új, egyszerű találmány kitalálásához.

Biztos vagyok benne, hogy már fáraszt, hogy mindig leforrázod a nyelved a kávéval. Mi menthetne meg ettől? Talán egy olyan csésze, amiben van egy beépített hőmérő és zöldre vált, ha a kávé elég hideg? Vagy esetleg egy olyan hűtő szerkezet, amibe a kávéval teli csészét berakhatod?

Zavar, hogy olyan sűrűn meg kell mosnod a fogad? Talán van egy teflon szerű bevonóanyag, ami megakdályozza, hogy fogunkra ragadjon az étel. Ha ez még antibakteriális is lenne, akkor akár több napi fogmosás hiányában sem lenne lepedékes fogunk és nem is szuvasodna.

Körülnézni a téged körülvevő dolgok között és elképzelni kisebb vagy nagyobb újításokat nem nehéz. Arra, hogy a problémákat lehetőségeknek tekintsd szintén könnyű rászoktatnod magad. Tucatnyi technika létezik amivel könnyen feltalálhatsz dolgokat, de kezdd ezzel a kettő egyszerűvel és még ma 100 új ötleted támadhat.