A Windows 8 előretelepített alkalmazásai

2012 aug 3. | Technológia

Egy nappal a Microsoft bejelentése után, hogy a Windows 8 végleges verziója elérhetővé vált a gyártók számára, azok kíváncsiságukban „kinyomozták”, majd screenshot-okat „szivárogtattak ki”, milyen előre beépített alkalmazások lesznek elérhetőek az új operációs rendszerben. (Xbox SmartGlass, Bing, Kamera és még sok minden más.)

Úgy tűnik, hogy a képeken a Windows 8 alkalmazások végleges kialakításai, dizájnjai láthatóak. Az alkalmazások egy részén – mint például a Mail szolgáltatás – úgy tűnik nem nagyon változtattak. Ezzel szemben viszont az Emberek alkalmazás jelentős változáson ment keresztül, belekerült egy Közösségi és Kedvencek fül, néhány fül pedig eltűnt. A képek segítségével betekintést nyerhetünk, miként fognak beépülni a rendszerbe olyan alkalmazások, mint a Bing kereső és az Xbox-os alkalmazások, Játékok, valamint a Zenék és Videók.

A klasszikus Windows játékok – mint a Pasziánsz és az Aknakereső – is átalakításon estek át.

Az eddig elérhető screenshot-ok sorából hiányzik a Hírek, Sportok és Utazás alkalmazások, amik a Microsoft a legutóbbi nyilvánosan elérhető Windows 8 verziójában debütáltak. És persze természetesen – lévén hogy ezek csak képek -, nehéz bármilyen következtetést levonni arra vonatkozóan, hogy mit várhatunk a Windows 8 végleges verziójától, ideértve a további fejlesztéseket, változtatásokat vagy éppen bug-okat.

Legalább láthatjuk, hogy a Microsoft következetesen tartja magát a letisztult Metro dizájnhoz. És nem mellesleg szép. Nézd meg te is a képeket, lájkolj minket Facebook-on és mondd el a véleményed!