A Google a Day Puzzle

2012 aug 3. | Szórakozás

Jó barátaink a Google-nél egy rejtvény játékot indított. Minden egyes nap egy új kérdést tesznek fel, amik a Google keresési technikákkal tudsz megoldani. Minden reggel, amerikai idő szerint 0:01 perckor láthatod az új kérdést, illetve az előző napi választ.

Emellett a Google közösségi oldalára (Google+) bejelentkezve további kérdéseket találhatunk, amiket szintén a Google kereső használatával tudunk megoldani. Több témakörben tesz fel kérdéseket a Mr. Google, úgymint történelem, művészet, sport, tudomány. Egyenlőre még csak angolul elérhető (legalábbis én nem találtam magyar nyelven), de ettől függetlenül érdekes dolgokat tudhatunk meg és jópofa elfoglaltság – még akkor is, ha egyértelműen arra élezték ki, hogy még többen használják a Google keresőt, valamint a Google+ szolgáltatást.

A játék ezen az oldalon érhető el: http://agoogleaday.com

Érdemes az ide beépített keresővel „játszani”, ha nem akarunk véletlenül belefutni a mások által már megoldott és közzétett kérdések válaszaira. A beépített kereső ugyan úgy működik, mint az eredeti google.hu oldalon található, azzal a különbséggel, hogy automatikusan kiszűri a közzétett válaszokat.

Ha nehézségeink támadnának az angol szöveggel, még mindig használhatjuk a Google Fordítót (translate.google.hu), igaz a fordító nem tökéletes, mégis segítséget nyújthat.

Íme a mai kérdés:

Two brilliant 17th-century mathematicians developed the theory of probability, but one man was better at calculus. Which one?

Két ragyogó elméjű XVII. századi matematikus megalkotta a valószínűségszámítás elméletét, de egyikőjük jobban számolt. Melyikőjük az?

Google Fordítóval:
Két ragyogó 17. századi matematikus kidolgozott elmélet a valószínűség, de egy ember jobb volt a kalkulus. Melyiket?

Jó szórakozást!