Nokia 808 PureView (5. rész) – Kamera teszt 2.

2012 aug 2. | Technológia

Optika

Optikai zoom nem áll rendelkezésünkre, viszont ez esetünkben nem is baj, sőt kifejezetten örvendetes számunkra. Egy optikai zoom beépítésével a telefon nehezebb, nagyobb és drágább is lett volna.

A legnagyobb felbontásokat használatánál viszont rendelkezésünkre áll az intelligens zoom. Ezzel a megoldással kiváltható egy 3-szoros optikai zoom. Egy kevésbé örvendetes dolog, hogy makró módban a kamera közelpontja 15 cm, ami azt jelenti, hogy nem nagyon tudunk közel férkőzni fényképünk témájához. Jobb híján ilyenkor marad a zoom…

Mozgókép

A Nokia 808 PureView Full HD minőségben is képes videók felvételére és egyébként nem is akármilyen módon. A felvételi sebesség 15fps-től kezdve 30fps-ig rendelkezésünkre áll, 1080p felbontás esetén 25Mbit/másodpercet 720p mellett pedig 11Mbit/másodpercet is elérheti a bitráta. Veszteségmentes zoom is adott, ami Full HD minőség esetén négyszeres 360p felbontásnál viszont tizenkétszeres nagyítást tesz lehetővé, amivel igazán kibékülhetünk. Zoom nélkül a videók szinte teljesen mentesek a képzajtól, hála a pixel binning technológiának.