Nokia 808 PureView (2. rész)

2012 aug 2. | Technológia

Csatlakozás és VoiceCall

A PureView 808 tesztelése során minden akadály nélkül csatlakozni tudtunk a WPA2-kódolású wifi hálózatokra, ezen kívül igazi „világtelefonnak” mondható, könnyen felcsatlakozik a mobilhálózatokra is a világ bármelyik pontján. Sajnálatos módon nincs semmiféle 4G támogatás, amit igazán nehéz lenyelni, tekintve az igen magas árat.

A VoiceCall hívások tiszták voltak, amikor működtek. Azonban elég ritkán tette mindezt. Még teljesen térerő esetén, Budapest közepén is a legtöbb tárcsázás „Conection Error” kiírással végződött. Aztán, misztikus módon, a harmadik-negyedik próbálkozás után csatlakozott és csatlakozva is maradt. A hangminőség fülhallgatóval egész tűrhető volt, de inkább középkategóriás. Mikrofonos hívásoknál a hangok tisztán hallhatóak voltak, majdnem mint egy vezetékes telefon esetén. A zajszűrés szintén jó, kevés utcahangot hallottunk a fülhallgatón keresztül a tesztelés során, pedig tényleg nagy volt az utcazaj.

A telefonhívások tisztán hallhatóak voltak Bluetooth headset-en keresztül is, ám a hangvezérlés esélytelen. A 808 PureView képtelen volt felismerni a hangutasításokat. A telefon hangszórója kiegyensúlyozottnak hallatszott, de utcai beszélgetéshez túl halk, még teljes hangerőn is. Az akkumulátor élettartam elég gyenge, 4 órát és 20 percet tudunk beszélni, ami sokkal kevesebb, mint más okostelefonok esetében.