Nem kell a Google Nexus Q

2012 aug 2. | Technológia

A felhasználók reakciója alapján a Google internetes médialejátszója a Nexus Q – amelyet a Nexus 7 táblagéppel egy időben mutattak be – nem bizonyult elég kelendőnek, ezért a társaság leszedte webboltjából. A szokatlan formavilágú gömb-lejátszót korábban megrendelő ügyfelek ingyen kapnak majd egy-egy darabot a valódi bemutató után.

Google Nexus Q (VIDEÓ)

Google Nexus Q (VIDEÓ)

Az eszközt 300 dolláros áron mutatta be a Google. De mit is tud ez a golyó? A Nexus Q gyakorlatilag egy a Google zeneboltjára és videó kölcsönzőjére optimalizált médialejátszó, ami tévéhez is csatlakoztatható.

A cloud-alapú lejátszóeszköz különlegessége az volt, hogy kicsi mérete – 116 mm átmérőjű – ellenére egy erősítőt is beleépítettek, aminek köszönhetően kisebb hangfalakat is rá lehetett kötni. A hírek szerint viszont a termék egyenlőre nem kerül ki a polcokra, mert az eszközt ért kritikák alapján a Google újra-, illetve áttervezi a médialejátszót. A felhasználók azért bírálták a gépet, mert annak használatához egy másik Androidos eszközre – táblagép vagy okostelefon – is szükség lenne, mert ezek nélkül a kütyü vezérlése és az internetkapcsolat létrehozása lehetetlen. Ezek nélkül meg ugye nem sokat ér.

A Google le is cserélte a honlapon látható specifikációkat valamint az előrendelést és egy hírlevél feliratkozóval helyettesítették, amelynek segítségével azonnal értesülhetünk az új verzió premierével kapcsolatos információkról. A cég azért döntött a halasztás mellett, hogy a „hiányos” funkciókat kiegészítve egy „vonzóbb terméket tudjanak piacra dobni”.