Gyurta Dani

2012 aug 2. | Sport

Tegnap este Gyurta Dániel megdöntötte a 200 méter mellúszás világcsúcsát és ezzel megszerezte a magyarok második aranyát. Ma a londoni médiaközpontban adott interjút, ahol kijelentette, négy év múlva a riói olimpián már két számban is szeretne nyerni.

Elmondása szerint szükség volt a korábbi rossz időszakokra ahhoz, hogy idáig eljuthasson. Hozzátette nem fogja hagyni, hogy élete megváltozzon attól, hogy egy arannyal – a legfontosabb dologgal – többet tudhat magáénak.

Mindezek után bejelentette, hogy az aranyérem másolatát eljuttatja elhunyt ellenfele Alexander Dale Oen norvég úszó családjának részére. „Azt hiszem, megnyerte volna a száz métert. Megrendített a világbajnok társam halála.”

Hiába a csalások az olimpián – lásd tollas -, azért a sportszerűség még nem veszett ki mindenkiből. Bár ez esetben többről beszélünk, mint sportszerűség. Ez emberség és a másik sportoló tisztelete…

Gyurta Dániel testvére pénteken az 1500 méteres gyorsúszásban fog úszni. Elmondta testvére is elfáradt tegnap a szurkolásban, mert túl kellett üvöltenie a brit szurkolótábort. „Bízom benne, 15 perc alá tud kerülni.”

Szerinte Cseh Lászlónak van esélye megnyerni az esti 200 méter vegyest.