Facebook új funkció – Olvasás később

2012 aug 2. | Szórakozás

A Facebook hamarosan új funkciót tesz elérhetővé a felhasználók számára, aminek segítségével egy külön mappába helyezhetjük ismerőseink érdekes bejegyzéseit későbbi megtekintés céljából.

A funkció még nem érhető el, de egyes információk szerint Facebook mobilos weboldalán és a iOS alkalmazásban jelenik majd meg először, de hamarosan az asztali változatban is elérhetővé válik.

A hírek szerint a felhasználók egy értesítést fognak látni, ami arról tájékoztatja majd őket, hogy a bejegyzéseket eltárolhatják későbbi olvasásra. A funkció körülbelül úgy fog működni, ahogy a böngészők „Kedvencek” kezelője. Miután egy post-ot elrakunk későbbre az megjelenik egy privát mappában.

Hasonló funkció már régóta létezik az itthon kevésbé ismert Flipboard és Instapaper névre hallgató közösségi oldalakon. Igaz a Facebook kezdeményezése még nincs olyan szinten, de jó irányba tart. A közösségi oldal, nem rég tette elérhetővé a „Feliratkozás” funkciót, amivel – értelem szerűen – ismerőseink, kedvenc márkáink, stb. hírfolyamára tudunk feliratkozni.

A „save for later” – vagy szabad fordításban: olvasás később – funkció még csak az Egyesült Államokban látható, de hamarosan minden országban elérhetővé teszik.