De hová tűnt Szántó Dávid?!

2012 aug 2. | Sport

A tegnapi Gyurta-győzelem után napvilágra került egy videó, amelyen Szántó Dávid saját nappalijából közvetíti a második magyar aranyérem megszerzését. A videó, de inkább a komment nagyszerű. Felmerült bennem tehát a kérdés: Hová tűnt Szántó?

Szántó Dávid kommentálja Gyurta Dani parádés győzelmét (VIDEÓ)

Szántó Dávid kommentálja Gyurta Dani parádés győzelmét (VIDEÓ)

Szántó Dávid több mint tíz évet töltött el a Magyar Televíziónál, mint sportriporter és műsorvezető. Igazi nagy tehetség, még Vitray Tamás fedezte fel, ám kezdetben kevesen hittek benne, mégis felküzdötte magát. Hangja éveken keresztül összefonódott – főként – az úszás közvetítésekkel. Hevesen szurkolva, hatalmas szakmai tudással, informatív módon tudott közvetíteni. Egyszerre volt emberi és hétköznapi, valamint profi kommentátor. Kevesen tudják azt, amit ő így. Nagyon sajnálom, hogy Londonban nem hallhatom a hangját. De miért is hagyta ő ott a jó öreg közszolgálati televíziót? Sok találgatás volt azzal kapcsolatban, hogy esetleg megromlott a viszonya Schulek Csaba főszerkesztővel, ám mindketten cáfolták ezeket a híreket. Nyilván kevés a pénz és a kihívás is. Egy harmincas évei elején lévő fiatalemberről beszélünk, aki már húsz évesen az MTV-nél dolgozott. Hosszú az a tíz év… Egy idő után már nincs új kihívás, nincsenek színes feladatok, mindig csak ugyan azzal kell megbirkózni. Szántó Dávid egy fiatal, lendületes ember, akinek nem elég egy langyos vízben ülni, inkább elmegy szerencsét próbálni. Végül is, az is egy kihívás.

Amikor távozott a televíziótól – novemberben – azt nyilatkozta, hogy vannak már ajánlatai, de azóta sem halljuk sehol a nevét, vagy a hangját. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy ne talált volna munkát, de azt is, hogy csendben maradjon…

Hallatta is a hangját. Megjelent ugyanis egy videó, amin saját nappalijában a televízió képernyője előtt ülve kommentálja végig Gyurta Dani parádés győzelmét. Percek alatt elterjedt a „közvetítés”, már az eredeti kommentátorral, Deák Horváth Péterrel versenyeztetik. Nem tisztem eldönteni ezt a kérdést, nem is érdemes ezen rágódni szerintem. Az azonban biztos, hogy Szántó olyan élvezettel, izgalommal és profizmussal kommentálja végig az úszást, úgy láttatja a történteket, hogy szinte én is látom a versenyt, annak ellenére, hogy az nem is szerepel a felvételen. Érdemes az eredeti felvételt együtt nézni Szántó kommentjével, igazán nagy élmény.

Nekem személy szerint nagyon hiányzik az olimpiai közvetítésekből, de megértem, ha többre vágyik; ez a jó hozzáállás, ettől lesz valaki sikeres ember.