Egyszerű, gyors fagyirecept (3. rész)

2012 aug 1. | Gasztro

Ha már fagyireceptek és semifreddo-k, és ha már meggyszezon, akkor lássunk egy meggyes semifreddo-t is azoknak akik szeretik az enyhén fanyar ízeket!

Meggyes Semifreddo

Hozzávalók: Elkészítés:
  • 4 tojás
  • 40 dkg meggy
  • 2,5 dl jéghideg 30%-os tejszín
  • cukor/méz
  • egy kevés likőr
Meggyes Semifreddo

Meggyes Semifreddo

A meggyet megmossuk majd kimagozzuk, majd meglocsoljuk egy kevés likőrrel. A meggy egy részét félretesszük a többit pedig pépesítjük, pürésítjük. A négy tojás sárgájához cukrot adunk és habosra verjük. A habosra kevert sárgájához hozzáöntjük a leturmixolt meggyet.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ugyanezt tesszük a tejszínnel is. A habbá vert tojásfehérjét és a tejszínt összekeverjük és hozzáadjuk a félretett meggyet, majd az őzgerinc forma aljára öntjük. A meggyes keveréket ráöntjük az előbbiek tetejére. 4-6 órán át fagyasztjuk, majd jéghidegen tálaljuk.

Ízlés szerint meggyes vagy csoki öntetet tehetünk rá.