Ha már fagyireceptek és semifreddo-k, és ha már meggyszezon, akkor lássunk egy meggyes semifreddo-t is azoknak akik szeretik az enyhén fanyar ízeket!
Meggyes Semifreddo |
|
Hozzávalók: | Elkészítés: |
|
A meggyet megmossuk majd kimagozzuk, majd meglocsoljuk egy kevés likőrrel. A meggy egy részét félretesszük a többit pedig pépesítjük, pürésítjük. A négy tojás sárgájához cukrot adunk és habosra verjük. A habosra kevert sárgájához hozzáöntjük a leturmixolt meggyet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ugyanezt tesszük a tejszínnel is. A habbá vert tojásfehérjét és a tejszínt összekeverjük és hozzáadjuk a félretett meggyet, majd az őzgerinc forma aljára öntjük. A meggyes keveréket ráöntjük az előbbiek tetejére. 4-6 órán át fagyasztjuk, majd jéghidegen tálaljuk. Ízlés szerint meggyes vagy csoki öntetet tehetünk rá. |