Mi van a londoni vízben? (1. rész)

2012 júl 31. | Sport

A férfi vízilabda válogatott másodszorra is kikapott, Cseh Laci a döntő közelébe sem került eddig. Mélyzuhanásban a magyar vizes-küldöttség, vagy csak pillanatnyi megingásról van szó?

A délelőtti meccset is elvesztette a magyar férfi vízilabda válogatott, ezúttal Montenegró ellen. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mindkét csapat egy-egy vereséggel indult neki az összecsapásnak. Mi a szerbektől, Montenegró az USA-tól kapott ki az első körben. Két nagyon komoly együttes ugrott a medencébe, az első gólt a montenegrói csapat lőtte be. Ez volt az első nagyon komoly baj… Innentől kezdve a magyar fiúk csak futottak az eredmény után, olykor-olykor egyenlítettek, de egyszer sem tudtak fordítani. A végeredmény 11:10 sajnos ismételten a miénk a kevesebb.

Már jobban játszottunk, mint a szerbek ellen, mondhatni egyenrangú felek tudtunk maradni. A védekezésre ezúttal kevés panaszunk lehet, ám a támadásaink sorra kudarcba fulladtak. Ellövöldöztük a labdát, az emberelőnyös helyzeteket nemigen sikerült meglovagolni, ziccereket lőttünk a kapusba és még a kapufa sem a mi oldalunkon játszott. Így könnyű jól védeni.

A védekezésre ezúttal nem sok panaszunk lehet... (Fotó: Kovács Anikó - MTI)

A védekezésre ezúttal nem sok panaszunk lehet… (Fotó: Kovács Anikó – MTI)

A kapusteljesítményre nálunk sem lehetett panasz, a második félidőben beállt Nagy Viktor fantasztikus védéseket mutatott be, folyamatosan mentette a helyzeteket és dobta fel a labdákat az egyenlítéshez. Nem sikerült. Rengeteg helyzetünk volt pedig, de még az utolsó másodpercekben is kimaradt ziccer. Nem csak mi voltunk ennyire enerváltak, a montenegrói csapat is hagyott ki kihagyhatatlan helyzeteket, ám ők kevesebbet hibáztak a védelemben, illetve jobban használták ki a mi hibáinkat. Ennek köszönhető az egy gólos győzelmük.

Nagy gondban van így már a magyar válogatott, a csoport harmadik helyéért kell küzdenünk. Hátra van még az amerikai, a román és a brit együttes. Papírforma szerint mindhárom együttest le tudjuk győzni, de mindig lehetnek meglepetések, nem szabad félvállról venni egyik csapatot sem. Bár azt hiszem két vereség után ez a csapat nem is tenné. Én még mindig bizakodom; sokkal nehezebb az út így a srácok előtt, de még mindig nem lehetetlen. Innen szép nyerni…