Azoknak akik nem akarnak a főzéssel vesződni természetesen akad egy teljesen főzés mentes változat is. Nem is kell az előnyeiről, hátrányairól ódákat zengeni. Lássunk is hozzá…
Nem „hőkezelt” változat
Epres semifreddo |
|
Hozzávalók: | Elkészítés: |
|
A tejszínt – amit jó előre behűtöttünk – felverjük és hűtőbe rakjuk, amíg szükség nem lesz rá. A cukormennyiség kb. felével habosra verjük a tojássárgáját. A fehérjét is felverjük. Amikor már nagyon habos, hozzáadjuk a cukoradag másik felét. A fehérjéből készült habot óvatosan hozzáöntjük a sárgájához egy fakanál segítségével. Az epret turmixgéppel vagy botmixerrel pépesítjük, majd hozzáöntjük a citromlevet. Miután ezzel megvagyunk, a hűtőbe rakott tejszínhabot hozzákeverjük. Az epres-tejszínes masszát hozzáöntjük a tojásokkal és fóliával bélelt őzgerincformába öntjük. Legalább 4 órán keresztül fagyasztjuk. |