Leizzadtak a fiúk a medencében

2012 júl 30. | Sport

Megkezdte szereplését a magyar férfi vízilabda válogatott a londoni olimpián. A szerb válogatott volt az első ellenfél, nem úgy sikerült a bemutatkozás, ahogyan azt a „kemény fiúk” várták.

Izgul a magyar kispad - Fotó: Gabriel Bouys / AFP

Izgul a magyar kispad – Fotó: Gabriel Bouys / AFP

Sokan ültünk le tegnap délután a tévé képernyője elé, nagy várakozással és hatalmas izgalommal. A magyar férfi vízilabda válogatott nagy riválisával, a szerbekkel kezdett az olimpián. Általában azért sikerül 1-2 góllal felülkerekednünk, de megesik, hogy kikapunk ugyanennyivel. De hogy 14-10-re, négy góllal kikapjunk tőlük, arra szerintem nem nagyon volt eddig példa.

Rosszul játszott a válogatott. Általában mindig van egy valaki, aki észnél van és húzni képes a csapatot, ám enélkül elvesztünk… Most is volt egy ilyen emberünk, Szécsi Zoltán, a kapus. Hihetetlen bravúros védéseket mutatott be, ziccereket fogott, viszont ennek ellenére a kapuból elég nehéz húzni egy csapatot.

Nem azt mondom, hogy mindenki rosszul játszott, voltak azért szép villanások Varga Dániel, Madaras Norbert, Varga Tamás, Kásás Tamás, vagy Kiss Gergő részéről is, de mégsem indult el az az őrült hév, amivel a srácok játszani tudnak.

Lassú, pontatlan passzok, rossz védekezés és rossz támadás. Idegesen játszottunk, kapkodva, mivel éreztük, hogy szép lassan megfognak minket a szerbek. Eldobált labdák sorozata, szinte semmi távoli próbálkozás, csupán az emberelőnyök kihasználása írható pozitívumként a csapat számlájára. Ez azonban elvárás egy háromszoros olimpiai bajnok team-mel  szemben.

A szerbek látták a zavarunk és ember-ember elleni egy-egyes játékban meg tudtak verni minket. Nem lettek jobbak nálunk, nem kell megijedni, csak meglátták a lehetőséget és világbajnok csapathoz mérten kihasználták azt.

Szécsi Zoltán nyilatkozata pontosan összegzi a tegnapi meccset: „Azért, mert elöl nem lőttünk gólokat, hátul is idegesek lettünk, már mindenáron gólt akartunk lőni, és ebből lett az, hogy hátul nem koncentráltunk eléggé. Ők ezt szépen kihasználták, annyira vannak jó játékosok, hogy ha egy az egyben nagy területet adunk, akkor megkapják öt méterről a szabaddobást, azt vagy jól belövöldözgetik vagy kiállítást szereznek belőle, amit aztán vagy jól belövöldöznek vagy nem.” (forrás: sportgeza.hu)

Kedden jön a folytatás, egy semmivel sem könnyebb ellenfél, Montenegro ellen. Nincs szerencséjük a fiúknak, rögtön két szerb csapattal kezdhetik az olimpiát.

Volt már nehéz a kezdet, reméljük a jól ismert folytatás következik.

HAJRÁ MAGYAROK!