Lakás egy 18 méteres víztoronyban

2012 júl 30. | Lakberendezés

Tower House - London

Tower House – London

Talán a magasságuk miatt, talán mert henger alakúak. Egy biztos. Van valami az elhagyatott víztornyokban, ami miatt az emberek lakóépületet akarnak varázsolni belőlük.

A Tower House – London nyugati részén található North Kensington-ban – egy újabb darab a gyűjteményben, ami egy második világháborús víztoronyból lett átalakítva.

Az 18 méteres torony átalakításának ötlete Tom Dixon fejéből pattant ki. A Tower House lakható része 7 méter magas, ami három emeletet foglal magába, plusz egy tetőteraszt. Az első szinten egy nappali, egy konyha és egy fürdőszoba található, két hálószoba és egy fürdőszoba a másodikon, valamint a harmadik emeleten – ahonnan fel lehet menni a tetőteraszra – egy nagy nappali került kialakításra.

A Tower House egyik hálószobája

A Tower House egyik hálószobája

Tervezik, hogy további emeletet építenek a meglévő háromra, ezzel 465 négyzetméterre növelve az alapterületet. Egy hőcserélő rendszer szintén be lesz építve, ami a lakrész hűtéséről fog gondoskodni. A hőcserélő rendszer rendkívülisége abban rejlik, hogy a közeli Grand Unin-csatornából szippantja, majd a vizet. Egy lift beépítése is a tervek között szerepel, mivel most még csak egy tűzlépcsőn közelíthető meg az első emelet.

A tervek szerint a munka végeztével 800.000 angol font -lesz a kiadások mértéke.

A szobák viszont már bérelhetőek. A szobák ára: £799/hét (278.547, illetve £2495/hónap (869.806

Összehasonlításképp a szobák havi bérlete megegyezik az átlagos londoni fizetéssel.