Minek még egy mutató?

2012 júl 27. | Technológia

Defakto Deatail - Egymutatós óraMint ahogyan mindannyiunkat – vagy legtöbbünket -, gyerekkoromban megtanítottak leolvasni az időt egy analóg óráról. Gyanítom, hogy ma már más a helyzet egy picivel, mivel a gyerekek jobban hozzászoknak a digitális kijelzőkhöz a számítógépeken és okostelefonokon. De én még – nem túl halványan – emlékszem amikor próbáltam megérteni a másodperc- és percmutatók koncepcióját. Mennyivel más gyermekkorom lehetett, mint annak aki megtervezte az egy mutatós órát?!

Egymutatós órák eddig is léteztek – igaz elég csúnyácskák voltak – és most a Defakto Deatail készített egy új, elegáns kivitelt egy eddig alábecsült megközelítési móddal kihívta bukott ellenfeleit. A mutató óra- és percmutatóként is funkcionál, míg a másodpercmutató már a múlté. Az óralapon – ami fekete és fehér kivitelben is kapható – 12 hosszú jel van ami az órákat jelöli, köztük pedig további kis jelek, amik 15 perces, valamint még kisebb jelek találhatóak, amik 5 perces szegmenseget jelölnek. A magányos mutató naponta két teljes fordulatot tesz csak meg a beosztásnak köszönhetően. Annak ellenére, hogy kicsit pontatlan, még mindig gyorsan megmondható, mennyi az idő 2.5 perces hibahatárral.

Tényleg nagyon elegáns, valószínűleg tovább is bírja az elem, viszont kétlem, hogy 76 034 Ft-ért bárki is szívesen tanulná újra az óra leolvasását. 🙂