Ütős lakberendezési kiegészítők – Hűsöljünk stílusosan

2012 júl 26. | Lakberendezés

Az idei nyár – ha lehet – még a tavalyinál is melegebb. Még most is, amikor be van borulva az ég. Folyik rólunk a víz, éjszaka forgolódunk az ágyban, egy légkondicionáló beszerelése és használatuk pedig iszonyat pénzeket felemészt, ráadásul egészségtelen is. Jobb híján maradunk a ventilátornál és nem tudom ti hogy vagytok vele, de én ki nem állhatom ezeket a fehér szörnyűségeket, jobb esetben krómozott rácsokat. Egyszerűen rossz ránézni, de ha nem akarok megdögleni a pokolban, muszáj vagyok levenni a szekrény tetejéről. Hacsak…

És itt jön a képbe Carlo Borer a svájci tervező. Ő tervezte meg ugyanis az OTTO névre hallgató ventilátort. És hogy ez miért olyan fontos? Azért mert végre nem kell bámulni a megszokott ventilátor-rondaságokat, végre jó szívvel lehet berakni a szobába egy ventilátort.

Carlo Borer egy lenyűgöző, a retro stílust idéző „szélgépet” tervezett. Az egész gépezet kerete egy gyönyörűen megmunkált (hajlított és olajozott) fa keret. A ráma egy afrikai – „sapele” névre hallgató – fából készült. A rászerelt lábak állítható magasságúak, három erősségi fokozattal rendelkezik, mint egy mezei ventilátor, viszont cserébe rendkívül halk.

A feketére festett rácsozat, illetve a matt fekete lapát pedig modern hatást kelt. Így ismét egy általam nagyon kedvelt dolog jött létre: modern és retro ismét jól kiegészítik egymást.

Ára sajnos igen borsos, 200 dollárért lehet a miénk, ami nagyjából 46.000 forintnak felel meg. Azonban én nem keseredtem el nagyon, mert így is adott egy jó ötletet. Holnap biztos nekiállok és szétkapom a ventilátoromat, hogy aztán életre kelthessem OTILIA-t. 😀