Hungaroring 2012

2012 júl 26. | Sport

Hétvégén indul a 27. F1 Magyar Nagydíj, az idei versenysorozat tizenegyedik futama. Talán az idei év az eddigi egyik legizgalmasabb, hiszen az elmúlt tíz futamon hét győztest avathattunk. Lesz-e nyolcadik, vagy talán Alonso sikerszériája folytatódik?

Hungaroring madártávlatból

Hungaroring madártávlatból

Már a Hungaroringen vannak a Forma 1-es csapatok, holnap szabadedzés, hétvégén futam. Természetesen mindenki azt találgatja, vajon ki lesz ez alkalommal a befutó… Több esélyes a történet, valóban. A McLaren a német nagydíjra fejlesztéseket vitt, hasonlóképp készülnek a magyar nagydíjra is. Mint azt a múlt héten láthattuk, a fejlesztések bejöttek, Button és Hamilton is pokolian gyors tudott lenni, ám a futamgyőzelemhez ez még nem volt elég. Bizakodóak a hétvégét illetően, egyelőre gyorsabbnak tűnnek az élcsapatoknál.

A zászló az elmúlt versenyeken a Ferrarinak, pontosabban Fernando Alonsonak állt. Rég volt ilyen jól összerakva a kocsi, szerencsére van, aki ki tudja használni. Talán a hétvége legnagyobb kérdése, hogy tud-e Alonso úgy is nyerni, hogy az időmérőn nem esik, és ha a papírforma érvényesül…

A Red Bullokról egyelőre sokat nem tudnék mondani. Korrektül teszik a dolgukat, Vettel és Webber is villant egyszer-kétszer, hátha megérkezik az a jó kis redbullos mentalitás és hév a hétvégére.

És persze ne feledkezzünk meg az őket szorosan követő, a trónról letaszigáló csapatokról sem. Ők azok, akik valóban érdekessé teszik az idei versenysorozatot.

Hungaroring 3D térkép

Hungaroring 3D térkép

A Lotus versenyzői (Kimi Raikönnen, Romain Grosjean) minden versenyen meg tudják szorongatni az élmezőnyt, folyamatosan az első hatban végeznek. Véleményem szerint ez Magyarországon sem lesz másként.

A Mercedes két pilótája (Michael Schumacher, Nico Rosberg), mostanában főként Schumacher is hajlamosak bekavarni az élmezőnybe. Kíváncsi lennék, mire lenne képes a hétszeres világbajnok és az idei egyik futamgyőztes, ha a kocsi igazán jól működne alattuk…

És személyes kedvencem, Takuma „Kamikaze” Sato utódja Pastor Maldonado és a Williams csapata. Ő mindig képes felforgatni a teljes mezőnyt. Mit sem törődik azzal, ki autózik előtte; ha menni kell, hát menni kell… Ám az adatok őt igazolják, tízedik a vb-pontversenyben, míg a nála sokkal nyugodtabb csapattársa, Bruno Senna csupán tizenötödik.

Vasárnap kettőkor futam, izgalmas hétvégét kívánok!

(Jegyek még kaphatók a www.forma1club.hu weboldalon)