Nőktől, nőknek, férfiakról!

2012 júl 23. | Nőknek

A férfiak nem értik a nőket és a nők nem értik a férfiakat. Mintha két külön bolygóról jöttünk volna, ahogy a hiedelem is tartja. A nők a Vénuszról, a férfiak pedig a Marsról. Sokszor érezzük, ezért jó lenne néhány dolgot megtudni róluk. Talán ettől harmonikusabban élhetünk egymás mellett vagy egymással.

A „tökéletes nőt” vagy az „Igazit” keresik?

Kidülledt szemekkel, nyálcsorgatva fordulnak meg a szép nők után az utcán és a férfimagazinokat bújják, hátha akad egy új bombázó. Tény, de azért jegyezzük meg: más távolról csodálni és más hosszútávra tervezni.

Nem a hibátlan, a média által kínált ideált keresik életük párjának, hanem azt a nőt, akinek a társaságában felszabadultak lehetnek, akivel szót értenek. Sőt mi több, a „túl szép” nők gyakran még feszélyezik is őket.

Csendes pletykafészkek

Hiszitek vagy sem, a férfiak időnként még többet pletykálnak, mint mi. Egyetlen különbség van: nem hosszú órákon át „csámcsognak” ugyanazon, de az információáramlás köztük is folyamatos. Sőt mi több, annak ellenére hogy nem fejtik ki hosszan egyik-másik pletykát, sokszor még többet is megosztanak egymással. (mint kéne 🙂 )

A szakítás ugyanolyan nehéz

Hogy képzeljük mi? A szakítás utáni férfi, a „sokkot” követő pár órán belül letudja a szakítást és az esti iszogatás közben meg is környékezi a következő jelöltet.

Természetesen tartja magát a férfi és a külső szemlélődő számára úgy tűnhet, hogy nem hatja meg a dolog, viszont valójában őket sokkal jobban megviseli a szakítás. Legtöbbször legalábbis így van. Így van főleg azért, mert minden energiájukat arra fordítják, hogy az kommunikálják, mennyire jól vannak. És ami még fontos: ők is a társat keresik, ezért egy-egy szakítás, egy-egy kudarcot is jelent.

Önbizalom

Hiába mutatják azt, hogy az egész világ a lábaik előtt hever, valójában legtöbbjük igencsak önbizalom hiányos. Időről-időre szükségük van arra, hogy valaki dicsérgesse őket, bókokat akarnak, nehogy egójukon csorba essen. 

Sokszor még olyan apró dolgokon is órákig képesek agyalni, amiket mi észre sem veszünk. Állandó visszaigazolást várnak tőlünk, szükségük van rá, hogy jól érezzék magukat bőrükben.