Tonhalas Pomodoro
A konzerv tonhal, a spagetti tészta és a sűrített paradicsom egyesülnek ebben az ízletes és egészséges fogásban. Ezt az ételt a Spaghetti al Tonno e Pomodoro ihlette, de ez a verzió alacsony kalória, nátrium és telített zsír tartalmú.
- 0,5 csomag spagetti tészta
- 2 evőkanál extra szűz oliva olaj
- 1-2 gerezd reszelt fokhagyma (ízlés szerint)
- 2 szardella (darabolva vagy szétpasszírozva)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1-1,5 szem krumpli
- 1 konzerv tonhal (passzírozva)
- friss bazsalikom (ízlés szerint)
- Forraljunk fel egy nagyobb lábosban vizet. Helyezzük bele a tésztát és főzzük, míg puha nem lesz. (Általában 9-11 percet vesz igénybe, de olvassuk el a csomagoláson található leírást). Szűrjük le.
- Amíg a tészta készül melegítsünk olajat egy másik lábosban. Rakjuk a serpenyőbe a reszelt hagymát és kevergetés mellett, körülbelül egy percig pirítsuk. Rakjuk bele a szardellát (ha használunk), az őrölt pirospaprikát és rottyantsunk rajta egyet, hogy átvegyék egymás ízét. Adjuk hozzá a felkockázott krumplit, csökkentsük le a lángot és lassú kevergetés mellett, körülbelül 8-10 percig főzzük. Keverjük hozzá a tonhalat és addig főzzük, míg teljesen egybe nem áll a „mártás”. Bazsalikommal díszítve, melegen tálaljuk.