Ínycsiklandó nyári ételek (2. rész)

2012 júl 18. | Gasztro

Fekete babos quesadillas

Gyorsan finomat? Ennek az ízletes quesadillas-nak az elkészítése csak 15 percet igényel. Ha szereted a csípős ízeket, nyugodtan rakhatsz bele egy kis chili szószt, vagy valamilyen fűszeres sajtot. Tejföllel és vegyes, zöld salátával tálaljuk.

Hozzávalók:

  • kb. 400 g konzerv bab, leöblítve
  • paradicsom szósz
  • 10-15 dkg reszelt fűszeres sajt
  • 4 tortilla tészta
  • 2 teáskanál oliva olaj
  • 1 érett avokádó (ízlés szerint)
Elkészítés:
  1. Egy közepes méretű edényben keverjük össze a babot, sajtot és paradicsomszószt, fűszerezzük ízlés szerint. Töltsük bele a tortilla lapokba a tölteléket. Hajtsuk félbe a lapokat és finoman lapítsuk ki, amennyire a töltelék engedi.
  2. Egy serpenyőben melegítsünk kb. egy teáskanálnyi olajat. Rakjuk bele az egyik quesadillas-t és közepes lángon süssük, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldala.