Etyekwood – Korda Filmpark (2. rész)

2012 júl 18. | Szórakozás

Remek hétvégi program mindenkinek, film őrülteknek „must-go”! Ott hagytam abba, hogy nagyszerű és hogy nem mindennapi élmény, ezért lássuk most, hogy mitől és miért.

Mit is lehet a Korda Filmparkban csinálni?

A Korda emlékkiállítás keretén belül az ide látogatók megismerkedhetnek Korda Sándor (Sir Alexander Korda), testvére Korda Vince és alkotótársaik életével, illetve munkásságával, mindezt rendhagyó módon. A kiállítás nagy része interaktív. Betekintést nyerhetünk a filmes trükkök világába, kulisszatitkokat ismerhetünk meg, mint például azt, hogyan lesz valakiből törpe, óriás; hogyan motorozhatunk a Duna-parton, miközben egy stúdióban ücsörgünk; vagy hogyan robbantsuk fel valamit, anélkül hogy felrobbantanánk. Ilyen és hasonló finomságokkal vár minket az interaktív kiállítás, sőt „Saját maga is kipróbálhatja a filmes képi és hangtrükköket interaktív kiállításunkon.” – olvasható a Korda Filmpark honlapján. Ezen felül végigkalauzolnak minket a „filmkészítés varázslatos világán”, megtudhatjuk mit takar a filmgyártás folyamata, hogy lesz ötletből film.

Stúdiótúra

Ha valaki kézzelfogható dolgot akar megtudni a filmgyártásról, akkor stúdiótúrára is lehetőség nyílik. A Korda filmparkban felállított bel- és kültéri díszletek között tehetünk sétát. Megtudhatjuk mi az amit még a kamera sem lát, miből készül a díszlet, ami a megszólalásig hasonlít az igazi épületekre, helyszínekre, láthatjuk, hogyan készítik elő a díszleteket a különleges effektekre.

Filmbuilding rövidfilmgyártás

Biztos vannak még páran rajtam kívül, akik részt akartak már venni egy igazi filmforgatáson. Ha kicsit perverzebbek vagyunk még főszereplők is akartunk lenni. Reflektorfényben lenni, mint egy akcióhős. A Korda Filmparkban ez az álom is teljesülhet, hiszen kérés esetén lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők egy a helyszínen elkészített rövid-játékfilmben szerepelhessenek. Mintha egy igazi forgatáson lennénk. Forgatókönyvet kapunk, a rendező instruál, profi díszlet, profi jelmez és profi technika. Színészként és stábtagként is részt vehetünk a produkció létrehozásában. Végigkísérhetjük az utómunkát, majd megtekinthetjük a stúdió vetítőtermében, vagy – igény esetén – DVD-n is elkészítik nekünk.

Egy szó mint száz. Próbáljátok ki! További információt pedig itt találtok: http://www.kordafilmpark.hu