Nexus 7 (1.rész)

2012 júl 11. | Technológia

Google Nexus 7

A Google új táblagépe a Nexus 7 terítéken. Nem okozott nagy meglepetést a Nexus 7 bejelentése az I/O konferencián (körülbelül 2 hete), hiszen már előtte is szivárogtak ki információk az új tabletről, de azt nem lehet mondani, hogy nem nyűgözött le senkit.  A maga $199-os (45.000-46.000 Ft) kezdő árával verhetetlenné vált a csúcsminőségű táblagépek körében. Természetesen a Google-nek és az ASUS-nak ki kellett csippenteni néhány dolgot, hogy az árat ilyen alacsonyan tudják tartani, de miután a kezembe fogtam a Nexus 7-et, arra a következtetésre jutottam, hogy jó helyről csippentettek. Nincs szükség trükközni a leírással, mindenkinek csak ajánlani tudom. Szóval nézzük meg, hogy miért.

 

PRO

Ár:

Mi más is lehetne az első pont?! A $199 és $249-os árnál (45.000 Ft és 57.000 Ft) jobb ajánlatot nem fogsz találni. Tény, hogy az Amazon Kindle Fire tablet-je vetekszik a Nexus 7 árával, de egyéb jellemzőit, gyártási minőségét és az Android élményt meg sem közelíti. Még mindig nem vagyok képes elhinni, hogy egy ilyen „elektronikai csoda” ennyire megfizethető.

Jellemzők:

  • A négymagos Tegra 3 processzor,
  • 7”-os HD kijelző,
  • 1GB RAM,
  • 4325mAh-es akkumulátor

Ezekkel a jellemzőkkel a Nexus 7 majdnem mindennel felszerelt, amit látni szeretnél egy táblagépben. Persze jobb lenne, ha rendelkezne – az Apple által használt – retina kijelzővel* és egy hátsó kamerával, de ezek szintén növelték volna az árat néhány 10.000 Ft-tal. A Google és az ASUS célja egy megfizethető, de mégis erős táblagép volt, amit el is értek (sőt talán többet is). Ha szétnézel a táblagép piacon, nem találsz még egy olyan táblagépet, ami ár-értékben megközelítené a Nexus 7-et.

Mára ennyi fért bele, de ne aggódjatok folytatása következik.