Az étterem konyhájának is szüksége van szellőző tisztításra!

2018 febr 23. | Technológia

Amikor az ember étterembe megy, elvárja, hogy ne csak az ételekkel és az italokkal legyen elégedett, hanem magával a helyiséggel is. Ez azt jelenti, hogy szívesen vesszük, ha tisztaság van és rend, de az sem árt, ha a vendéglátóegységben minden szabályosan működik. Vannak olyan, az egészségre ártalmas veszélyforrások, amiknek a létezéséről akár nem is tudunk. Ilyen a szellőző rendszer higiéniája.

Minden étteremnek kötelező a szellőző tisztítás, mégpedig a szagelszívók, szellőző rendszerek gyártója által meghatározott rendszerességgel. Ez tűzvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt kiemelt jelentőséggel bír. Egy étterem konyhájában a főzés és sütés során keletkező szagokat a konyhai szagelszívó, a szellőző rendszer szívja el és cseréli a levegőt frissre. A szellőző rendszer működés közben, a konyhai környezetre jellemzően ragacsos és folyékony szennyeződés keletkezik, illetve rakódik le a csövek, a berendezés belsejében. Amennyiben ennek a lerakódásnak nem gondoskodnak a rendszeres eltávolításáról, az valós veszélyeket hordoz magában. Amellett, hogy a szellőző tisztítás elhanyagolása nyomán kellemetlen szagok keletkeznek, az ilyen szennyeződés tűzveszélyes, könnyen lángra kap már alacsony gyulladási hőmérsékleten is. Egy ilyen tűzvész esetén a lángok másodpercek alatt belobbantják a csöveket és továbbterjednek, az épület pedig pillanatok alatt porig ég.

A szellőző tisztítás tehát valóban kiemelten fontos balesetmegelőzés szempontjából. A tűzveszély mellett a baktériumok, gombák, vírusok melegágya egy koszos szellőző rendszer. Vizsgálatok kimutatták, hogy a szennyeződések 19 féle karcinogént és mutagént tartalmaznak. Ezek az anyagok rákkeltőek és ráadásul veszélyes anyagoknak is minősülnek.

A www.filantrop.org weboldalunkon szellőző tisztítással foglalkozó cégünk szolgáltatásait ismerheti meg, és gondoskodhat arról, hogy éttermében rendszeresen tisztítva legyenek ezek a felületek. A szellőző tisztítás során fertőtlenítünk és eltávolítjuk a szennyeződéseket, anélkül, hogy azok visszajutnának a légtérbe. Lépjen velünk kapcsolatba és hívjon a +36-76-481-057-es telefonszámon vagy írjon a filantrop@filantrop.org e-mail címre, ha szüksége van szolgálatainkra!